Ankara'da terör örgütleri FETÖ ve DEAS'a yönelik sorusturmalarda 32 gözalti karariSerdar Açil,Cemil Murat Budak

Ankara'da terör örgütleri FETÖ ve DEAS'a yönelik sorusturmalarda 32 gözalti karariSerdar Açil,Cemil Murat Budak

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca, Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) ile DEAS'a yönelik sorusturmalar kapsaminda 32 kisi hakkinda gözalti karari verildi.

Bassavciliktan yapilan açiklamaya göre, Terör Suçlari Sorusturma Bürosu tarafindan yürütülen FETÖ sorusturmasinda, örgüt mensubiyetinden dolayi kamu görevinden çikarilmis veya cezaevinde bulunan kisilerin ailelerine kurye ya da ATM'lerden kartsiz islemler araciligiyla para dagittigi tespit edilen 5 süpheli ile örgütün "gaybubet evleri" yapilanmasi kapsaminda ev kiralama, para ve abonelik islemleri yürüten 3 kisi hakkinda islem baslatildi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi ayrica, terör örgütü DEAS'a yönelik sorusturmalar kapsamanda yapilan teknik ve fiziki takip sonucu, çatisma bölgeleriyle irtibati tespit edilen ve örgüte eleman teminine çalisarak yeni bir yapilanmaya giden 24 kisiyi takibe aldi.

Bassavciligin her iki sorusturmada 32 süpheli hakkinda verdigi gözalti talimati üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlügü ekipleri, operasyonla süphelilerin tamamini yakaladi.

Süphelilerin kaldiklari yerlerde yapilan aramada biri kalasnikof olmak üzere silahlar, mermi, örgütsel doküman ve para dagitim listeleri ile 14 bin lira ve 2 bin 500 ABD dolari ele geçirildi.

Süphelilerin Ankara Emniyet Müdürlügündeki islemleri sürüyor.