Adana'da terör örgütü DEAS sanigi 15 yila kadar hapisle yargilanacakAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da terör örgütü DEAS sanigi 15 yila kadar hapisle yargilanacakAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da, terör örgütü DEAS üyesi oldugu gerekçesiyle tutuklanan sanik hakkinda 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

DEAS'a yönelik sorusturma kapsaminda 12 Ocak'ta tutuklanan Suriye uyruklu Ö.E. ile ilgili savcilikça yürütülen sorusturma tamamlandi.

Sanik hakkinda "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan hazirlanan iddianame, 11. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede ifadelerine yer verilen sanik Ö.E, terör örgütü DEAS'a 2015 yilinda Suriye'nin Haseke bölgesinde katildigini belirtti.

Kod adinin "Ebu Mustafa" oldugunu aktaran Ö.E, "Örgütün ders ve sohbetlerinde yer aldim. Örgüt bana isgalindeki bölgede nöbet tutma görevi verdi. Ayrica kamplarda silah kullanma egitimi aldim. Daha sonra ayagimdan yaralandim. Tedavi gördükten sonra örgütten kaçtim. Tüm bildiklerimi anlattim." ifadesini kullandi.

Sanigin DEAS'a katilimi artirmak için toplantilar yaptigi bilgisi verilen iddianamede, Ö.E'den ele geçirilen dijital materyallerde terör örgütü mensuplarina ait çok sayida fotografin bulundugu kaydedildi.

Ö.E'nin DEAS üyeliginden islem yapilan bazi kisilerle irtibatinin bulundugu, eylemleri karsiliginda örgütten düzenli maas aldigi, desifre olmamak için sürekli telefon hattini degistirdigi bildirilen iddianamede, sanigin "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yil 6 aydan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Mahkemece sanik Ö.E'nin yargilanmasina ilerleyen günlerde baslanacak.