Bursa'da 26 milyon liralik telefonla dolandiricilik davasinda mütalaa açiklandiElif Özlem Çelikler

Bursa'da 26 milyon liralik telefonla dolandiricilik davasinda mütalaa açiklandiElif Özlem Çelikler

BURSA (AA) - Bursa'da, telefon dolandiriciligi yöntemiyle kendilerini MIT görevlisi olarak tanittiklari kisinin 400 bin avro ve 1979 Cumhuriyet altinini aldiklari iddiasiyla haklarinda dava açilan 5'i tutuklu 6 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Bursa 14. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmada, haklarinda "kisinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarinin çalisani olarak tanitmasi veya bu kurumlarla iliskili oldugunu söylemesi suretiyle dolandiricilik" suçundan 10'ar yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilan tutuklu saniklardan Abdulhakim L, Mehmet Emin K, Mehmet Sinan G, Ahmet L, Ilyas D. ve tutuksuz sanik Funda G. ile magdur Ahmet T.T. (77) ve taraf avukatlari hazir bulundu.

Ahmet T.T, sikayetçi oldugunu belirterek saniklarin cezalandirilmasini istedi.

Önceki savunmalarini tekrar ederek tahliye talebinde bulunan saniklardan Ilyas D, kendisinin baska birisiyle karistirildigini, olayla ilgisinin bulunmadigini öne sürdü.

Funda G. de dolandiricilikla alakasinin olmadigini ileri sürerek, "Sadece soför olarak orada bulundum. Beraatimi talep ederim." dedi.

Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki mütalaasinda saniklarin zincirleme sekilde "nitelikli dolandiricilik" suçundan 26 yila kadar hapisle cezalandirilmalarini talep etti.

Avukatlarin mütalaaya karsi süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, 5 sanigin tutuklulugunun devamina karar vererek durusmayi erteledi.

- Olay

Nilüfer ilçesinde yasayan Ahmet T.T'yi geçen yil haziran ayinda telefonla arayan kisiler, kendilerini MIT görevlisi olarak tanitip kandirarak para ve altinlarini istemisti.

Ahmet T.T. ile telefonla iletisim kurmaya devam ederek operasyon yapildigini öne süren ve ayri tarihlerde güncel degeri 26 milyon lira civarinda olan 400 bin avro ile 1979 Cumhuriyet altinini elden teslim almisti.

Kardesinin uyarisi üzerine dolandirdigini fark eden Ahmet T.T'nin sikayeti dogrultusunda harekete geçen polis ekiplerinin düzenledigi operasyonda 6 kisi yakalanmisti.

Gözaltina alinan bu kisiler, çikarildiklari hakimlikçe tutuklanmisti. Hakkinda dava açilan 6 saniktan Funda G, yargilama devam ederken ara kararla tahliye edilmisti.