Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank'in babasi, son yolculuguna ugurlandiMustafa Hatipoglu,Ergin Garip

Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank'in babasi, son yolculuguna ugurlandiMustafa Hatipoglu,Ergin Garip

ISTANBUL (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'in babasi Ali Haydar Varank, son yolculuguna ugurlandi.

Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde Bakan Varank ve ailesi, taziyeleri kabul etti.

Burada ögle vakti Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas'in kildirdigi cenaze namazina, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Adalet Bakani Bekir Bozdag, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Baskanvekili Binali Yildirim, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in çocuklari Bilal Erdogan, Esra Albayrak ve Sümeyye Erdogan Bayraktar ile BAYKAR Yönetim Kurulu Baskani ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'in yani sira çok sayida is insani katildi.

Cenaze namazinin kilinmasinin ardindan söz alan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Ali Haydar Varank'in evlatlarina herkesin sahit oldugunu anlatarak, söyle konustu:

"Tüm Türkiye sahit. Önden gönderdigi Ilhan kardesimiz, Ilhan Hocamiz gibi bir sehidimiz ve hamdolsun yine arkasindan da milletine hizmette sinir tanimayan yine bir kardesimiz Mustafa Varank... Tüm evlatlarindan da Allah razi olsun. Kendisinden de Allah razi olsun. Ben sahsen Ali Haydar amcamizi rahatsizligi döneminde de annemle ayni dönemde, ayni hastaneden taniyorum. 84 yillik hayatinda hastanedeki haliyle bile etrafina isik saçan, nese saçan ve ümit dolu, umut dolu bir amcamiz. Allah rahmet eylesin. Bu vesileyle de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in yine tüm aileye bassagligi dileklerini bir kez daha iletmek istiyorum."

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, tabutun cenaze aracina yerlestirilmesine yardim ettikten sonra cenaze aracina bindi.

Ali Haydar Varank'in cenazesi, kilinan cenaze namazinin ardindan Edirnekapi Mezarligi'nda topraga verildi.

Trabzon'un Of ilçesinin Gürpinar köyünde 1939 yilinda dogan Ali Haydar Varank, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Varank, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girisiminde oglu Prof. Dr. Ilhan Varank'i sehit vermisti.