BAE'li sirketten deprem bölgelerindeki telekomünikasyon sektörüne 5,5 milyon dolarlik destekMahmut Geldi

BAE'li sirketten deprem bölgelerindeki telekomünikasyon sektörüne 5,5 milyon dolarlik destekMahmut Geldi

ISTANBUL (AA) - Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) telekomünikasyon sirketi Etisalat, "asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde telekomünikasyon sektörüne 20 milyon dirhem (yaklasik 5,5 milyon dolar) degerinde destek sagladi.

Ülkenin resmi ajansi WAM'da yer alan haberde, Etisalat sirketinin, Türkiye'de depremlerin vurdugu bölgelerdeki altyapinin yeniden insasina katki için telekomünikasyon ekipmanlari gönderdigi belirtildi.

Bu destegin BAE Devlet Baskani Muhammed bin Zayid Al Nahyan'in talimatiyla baslatilan "Yigit Süvari 2" operasyonu kapsaminda saglandigi aktarildi.

Etisalat sirketinin toplam 20 milyon dirhem (yaklasik 5,5 milyon dolar) degerinde telekomünikasyon ekipmani gönderdigi kaydedilen haberde, söz konusu ekipmanlarin, dost ülke Türkiye'de depremlerden etkilenen bölgelerdeki mobil operatör baz istasyonlarindaki hasarin giderilmesine katki saglayacagi ifade edildi.

BAE telekomünikasyon sirketi Etisalat, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra Türkiye ve Suriye'yle görüsmeleri bir hafta süreyle ücretsiz yapmisti.

BAE Devlet Baskani Al Nahyan'in direktifleri dogrultusunda 7 Subat'ta Türkiye ve Suriye'de depremden zarar görenlere destek için "Yigit Süvari 2" operasyonu baslatilmisti.