Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Önal, New York'taki Türk-Amerikan toplumuyla bir araya geldiSerife Çetin

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Önal, New York'taki Türk-Amerikan toplumuyla bir araya geldiSerife Çetin

NEW YORK (AA) - Türkiye'nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sedat Önal, New York'taki Türk-Amerikan toplumu mensuplariyla bir araya geldi.

Türkiye'nin New York Baskonsolosu Reyhan Özgür'ün ev sahipliginde Türkevi'nde düzenlenen toplanti, Türkiye'de 6 Subat'ta meydana gelen depremlerde hayatini kaybedenler için bir dakikalik saygi durusuyla basladi.

Büyükelçi Önal, kendisinin 25 yil önce New York'ta görev yaptigini animsatarak, "11 Eylül olaylari oldugunda biz de hiçbir seyin eskisi gibi olmayacagi kanaatine varmistik. Benim ondan sonraki kariyerimdeki 25 yil bu olaylarin sonuçlariyla ugrasmakla geçti." diye konustu.

Yakin tarihte Kovid-19, iklim degisikligi gibi farkli sinamalarin giderek dünyanin birbiriyle ne kadar irtibatli oldugunu ortaya koyduguna dikkati çeken Önal, "Türk varligi olarak kaderimizin ne kadar birbirinden ayrilmaz oldugunu gördük. Öncelikle, buradaki Türk toplumunun kendi konumunu pekistirmesi hem kendi refahi için hem de Türkiye'nin buradaki çikarlarinin, menfaatlerinin gözetilmesi için önemli. Çesitlilik içinde birligi öne çikarmamiz gereken bir zamanda yasiyoruz. Bulusabildigimiz yerlerden baslayip ortak noktalarimizi çogaltmaliyiz." ifadelerini kullandi.

Baskonsolos Özgür ise yillar sonra Büyükelçi Önal'la ayni çati altinda çalismaktan büyük onur duydugunu ve kendisini her zaman örnek aldigini belirterek, "Sayin Büyükelçimiz, özellikle dis politika konulari basta olmak üzere hem birçok kriz hem de siyasi sorunlarin ülkemizin çikarlari dogrultusunda çözülmesine katki sagladi. Dünyanin en önemli uluslararasi örgütlerinden biri olan BM'de ülkemizin çikarlari Sayin Büyükelçimizin sayesinde yine en üst seviyede savunulacak ve ilerletilecektir. " dedi.