GÜNCELLEME - Sanliurfa'da sele kapilan tirdaki sürücü için arama kurtarma çalismasi sürüyorRauf Maltas,Yasin Dikme- Çalismalarin yogunlastigi Atatürk Baraj Gölü ve kiyisinda arama yapan görevli sayisi 200'e çikarildi - Atatürk Baraji'nda 77 dalgiç, arama çalismasina katiliyor EKIP SAYISININ ARTIRILMASI VE ÇALISMALARIN DETAYI EKLENDI

GÜNCELLEME - Sanliurfa'da sele kapilan tirdaki sürücü için arama kurtarma çalismasi sürüyorRauf Maltas,Yasin Dikme- Çalismalarin yogunlastigi Atatürk Baraj Gölü ve kiyisinda arama yapan görevli sayisi 200'e çikarildi
- Atatürk Baraji'nda 77 dalgiç, arama çalismasina katiliyor

EKIP SAYISININ ARTIRILMASI VE ÇALISMALARIN DETAYI EKLENDI

SANLIURFA (AA) - Sanliurfa'da sel sularina kapilan tirin sürücüsü Emin Ergün'e (20) ulasilmasi için yürütülen arama kurtarma çalismalari 77'si Atatürk Baraji'nda dalgiçlardan olusan 200 kisilik ekiple devam ediyor.

Bölgede 15 Mart'ta siddetli saganagin etkili oldugu Bozova ve Hilvan ilçelerini baglayan yolun Yalintas Mahallesi geçisinde sel sularina kapilarak gözden kaybolan tir ve sürücüyle ilgili dere yatagi ve Atatürk Baraj Gölü'nde çalisma yapiliyor.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Asayis Bot Komutanligi ve Bozova Ilçe Jandarma Komutanligina bagli ekiplerin katildigi çalismada dalgiç ve bot ekipleri baraj gölünü, jandarma ekipleri ise dere yatagini tariyor, bölgede dron ile havadan görüntüleme yapiliyor.

Aramalar sonucu ilk gün Emin Ergün'e ait çantaya ulasan ekipler, daha sonra herhangi bir bulguya rastlamadi.

Çalismalari, Ergün'ün akrabalari da umutla takip ediyor.

Bozova Belediye Baskani Suphi Aksoy, tirin devrildigi noktadan göle kadar olan dere yataginda 2 gündür süren çalismalarda bir iz bulunamadigini, aramalarin göl kiyisi ve açiklarda yogunlastigini ifade etti.

- "Kurtarma ekibi sayisi artiyor"

Ergün'ün dayisi Emin Ergün ise çalismalarda 3. güne girildigini söyledi.

Herkesin elinden geleni yaptigini anlatan Ergün, "Kurtarma ekipleri her geçen gün fazlalasiyor. 100 kisi civarinda kurtarma ekibi çalisiyor. Sonuçta Allah’tan olan bir seydir, kimsenin yapacak birseyi yoktur. Allah devletimizden razi olsun kurtarmak için çok yardimci olup çalisiyor. Allah’in takdiri neyse o olur." diye konustu.

Öte yandan Karayollari ekipleri de Bozova-Hilvan kara yolunda çökme yasanan noktalarda dolgu ve onarim çalismalarini sürdürüyor.

- Arama yapan görevli sayisi 200 çikarildi

Bozova Kaymakami Akin Oruç'un olay yerinde koordine ettigi çalismalara katilan ekipteki görevli sayisi 200'e çikarildi. Türkiye'nin farkli kentlerinden gelerek kent merkezindeki arama çalismalarina katilan ekipler Bozova ilçesine yönlendirildi.

Polis, jandarma ve AFAD ekibinden olusan 77 dalgiç, Atatürk Baraji'nda arama yapiyor. Baraj yüzeyindeki 7 kilometrelik alanda süren çalismalara, jandarma kurtarma ekipleri bot ve teknelerle de destek veriyor. Karadan da 133 kisi, arama tarama çalismasi yürütüyor.

Tirin düstügü bölge ile baraj arasinda kalan 3 kilometrelik dere yataginda 5 noktada yapilan aramada bir ize rastlanmadi.

Atatürk Baraji kiyi seridindeki 1 kilometrelik alanda ise sel nedeniyle su yüzeyinin çamur rengini aldigi görüldü.

Kentte 15 Mart'ta Emin Ergün'ün kullandigi tir devrilip sel sularina kapilmis, bu anlar cep telefonlariyla kaydedilmisti.