Hatay'da, depremde yikilan binalara iliskin sorusturmalarda 58 kisi tutuklandiLale Köklü Karagöz- Sorusturmalar kapsaminda yakalanan 111 süpheli adli kontrolle, 24'ü de savcilik islemlerinin ardindan saliverildi - Firari 125 kisi hakkinda da yakalama karari çikarilan sorusturmalarda 74 zanli için yurt disina çikis yasagi getirildi

Hatay'da, depremde yikilan binalara iliskin sorusturmalarda 58 kisi tutuklandiLale Köklü Karagöz- Sorusturmalar kapsaminda yakalanan 111 süpheli adli kontrolle, 24'ü de savcilik islemlerinin ardindan saliverildi
- Firari 125 kisi hakkinda da yakalama karari çikarilan sorusturmalarda 74 zanli için yurt disina çikis yasagi getirildi

HATAY (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yikilan binalarla ilgili yürütülen sorusturmalar kapsaminda 58 süpheli tutuklandi.

Hatay Cumhuriyet Bassavciligi Deprem Suçlari Sorusturma Bürosunca, Pazarcik ve Elbistan merkezli 6 Subat'taki depremlerde yikilan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili kusurlari tespit edilenlere yönelik sorusturmalar sürüyor.

Bu kapsamda, 6 Subat'tan 14 Nisan'a kadar aralarinda müteahhit, yapi denetim firmasi sorumlusu ve fenni mesullerin de bulundugu 437 süpheli tespit edildi.

Farkli tarihlerde yakalanan zanlilardan 58'i nöbetçi hakimliklerce tutuklandi. Gözaltina alinan süphelilerden 1'inin adliyedeki islemleri devam ederken, 111'i adli kontrol sartiyla, 24'ü savcilik talimatiyla saliverildi.

Firari 125 zanli hakkinda yakalama çikarilan sorusturmalarda, 74 süpheli hakkinda yurt disina çikis yasagi getirildi, 39 kisinin de hayatini kaybettigi belirlendi.

Nöbetçi hakimlikçe tutuklanan 5 zanlinin ise avukatlarinin itirazi üzerine tahliye edildigi ögrenildi.

- Rönesans ve 600 Evler sitelerinde çok sayida kisi hayatini kaybetmisti

Tutuklular arasinda, 1200'e yakin kisinin hayatini kaybettigi 600 Evler Sitesi'nin yapi müteahhidi Hayrettin Ersoy ile yapi denetim sorumlularindan Cihat Ates de yer aldi.

Hataysporlu futbolcu Christian Atsu'nun da arasinda oldugu 1000'e yakin kisinin hayatini kaybettigi Rönesans Sitesi'nin yapi denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoglu da sorusturmalar kapsaminda cezaevine gönderildi.

Rönesans Sitesi'nin yurt disina kaçmaya çalisirken Istanbul Havalimani'nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yasar Coskun da tutuklanmisti.

Coskun'un yurt disinda oldugu belirlenen ortagi Hüseyin Yalçin Coskun için de Hatay Cumhuriyet Bassavciligi Deprem Suçlari Sorusturma Bürosunca 28 Subat'ta iade talepnamesi ve kirmizi bülten çikarilmasi istegi Adalet Bakanligina iletilmisti.