Bati Seria'da silahli saldirida iki Yahudi yerlesimci öldürüldü, biri agir yaralandiEnes Canli

Bati Seria'da silahli saldirida iki Yahudi yerlesimci öldürüldü, biri agir yaralandiEnes Canli

KUDÜS (AA) - Isgal altindaki Bati Seria'nin Ürdün Vadisi bölgesinde Yahudi yerlesim yeri yakininda düzenlenen silahli saldirida iki yerlesimcinin öldürüldügü, birinin agir yaralandigi bildirildi.

Israil ordu sözcülügünden yapilan yazili açiklamada, Ürdün Vadisi'ndeki yasa disi Hamra Yahudi yerlesim yeri yakinlarinda bir araca silahli saldiri gerçeklestirildigi aktarildi. Açiklamada, ordu birliklerinin çevrede arama çalismalari baslattigi belirtildi.

Acil yardim servisi Kizil Davut Yildizi da silahli saldiriya ugramis bilinci kapali üç agir yaraliya müdahale ettiklerini açikladi.

Israil Kamu Yayin Kurulusu (KAN) ise saldirida 2 kisinin öldügünü, bir kisinin agir yaralandigini aktardi.

Filistin kaynaklari, saldiriya ugrayanlarin Yahudi yerlesimciler oldugunu kaydetti.

Sosyal medyada, silahli saldiriya ugrayan aracin kontrolünü kaybederek kaza yaptigina iliskin fotograflar paylasildi.

- Ne olmustu?

Israil polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombasi, kauçuk kapli mermi ve coplarla orantisiz güç kullanarak iki gece üst üste müdahale etmesi isgal altindaki Dogu Kudüs'te gerilimi tirmandirmis, olaylarin çikmasina yol açmisti.

Israil ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atildigini ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyari sirenlerinin devreye girdigini duyurmustu.

Israil Disisleri Bakanligi, saldirida 34 roket firlatildigini bildirmisti. Israil ordusu, aksam saatlerinde de Lübnan'dan Israil'in kuzeyine üç havan mermisi atildigini açiklamisti.

Acil yardim servisi Kizil Davut Yildizi, saldirilarda sarapnel isabet eden bir Israillinin hafif, bir kisinin de siginaga kaçarken yaralandigini paylasmisti.

Israil, roket saldirilarinin, Hamas'in Lübnan’da konuslu unsurlari tarafindan düzenlendigini duyurmus ve Hamas’i sorumlu tutmustu.

Israil, aksam saatlerinde Gazze'ye saldiri baslattigini açiklamis, buna karsilik Gazze'den Israil yönüne roketler firlatilmisti.