AEDAS, Ramazan'da iftar ve sahur saatleri arasinda planli bakim ve onarim çalismasi yapmayacakGökçe Topbas

AEDAS, Ramazan'da iftar ve sahur saatleri arasinda planli bakim ve onarim çalismasi yapmayacakGökçe Topbas

ANKARA (AA) - Akdeniz Elektrik Dagitim AS (AEDAS), tüketicilerin Ramazan ayi boyunca enerji sikintisi yasamamasi için önleyici tedbirlere agirlik vererek, çalismalarini 08.00 ile 16.30 saatleri arasinda gerçeklestirecek.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Antalya, Burdur ve Isparta'da her noktaya, hizli, kesintisiz ve verimli enerji sunma amaci ile faaliyet gösteren AEDAS, tüketicilerin enerji ile ilgili sorunlar yasamamasi için 23 Mart Persembe günü baslayacak Ramazan ayi öncesinde bakim ve onarim çalismalarina agirlik verirken yatirim kaynakli planli bakim ve onarim programinda düzenlemeye gitti.

Böylece planli bakim onarim çalismalari sahur vaktinden sonra ve iftardan önceki zaman dilimine kaydirilarak tüketicilerin etkilemesinin önüne geçilecek. Bu çerçevede Ramazan ayinda tüm planli bakim ve onarimlar gündüz 08.00 ile 16.30 saatleri arasinda gerçeklestirilecek.

Ayrica sirket, arife günü ile birlikte 20-23 Nisan tarihleri arasinda kutlanacak olan Ramazan Bayrami'nda da yine planli bakim ve onarim çalismasina gitmeyecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen AEDAS Genel Müdürü Ilkay Baydar, tüketici dostu bir sirket olarak her zaman müsteri odakli çalistiklarini dile getirdiklerini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Yillardir yaptigimiz yatirimlarla sagladigimiz teknolojik dönüsüm, SCADA olarak ifade edilen uzaktan kontrol ve komuta sistemi ile entegre bilisim sistemleri sayesinde çogu arizaya uzaktan birkaç dakika içinde müdahale ederek çözüm üretiyor, kesintiye neden olabilecek gelismeleri anlik takip edebiliyor. Ramazan baslamadan önce trafo ve enerji dagitim hatlarini bakim faaliyetleri kapsaminda taramadan geçirerek kesintiye sebebiyet vermeden sorunlari tespit ettik. 7 gün 24 saat hizli, kaliteli ve güvenilir hizmet verebilmek adina saha çalisanlari ve ekip liderlerinden olusan nöbetçi ekiplerimiz olasi arizalara hizla müdahale etmek için hazir durumda bekleyecek."

Baydar, dagitim sirketlerinin ariza halleri disinda, elektrik dagitim sebekesinde yapilmasi planlanan yatirim, bakim-onarim çalismalari ve yeni abonelik baglantilarinda enerjinin kesilmesi gerekiyorsa, önceden kamuoyu bilgilendirilerek planli kesintiler yapildigini bildirdi.