TÜIK 11 sözlesmeli personel istihdam edecekErhan Cihan Ünal- Basvurular, 19 Nisan saat 18.00'e kadar devam edecek

TÜIK 11 sözlesmeli personel istihdam edecekErhan Cihan Ünal- Basvurular, 19 Nisan saat 18.00'e kadar devam edecek

ANKARA (AA) - Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK), tam zamanli istihdam edilmek üzere 11 sözlesmeli bilisim personeli alacak.

Resmi Gazete'de yayimlanan ilanlara göre, TÜIK, Yazilim Daire Baskanligi ve Ag ve Sistem Yönetimi Daire Baskanligi emrinde tam zamanli olarak istihdam edilmek üzere sinavla 11 sözlesmeli bilisim personeli istihdam edecek.

Adaylar, Strateji ve Bütçe Baskanligi, TÜIK ve Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi Kariyer Kapisi Platformu (CBIKO) internet sitelerindeki sinav ilanini inceleyebilecek.

Basvurular, 19 Nisan saat 18.00'e kadar devam edecek. Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece biri için basvuru yapabilecekler. Sartlari saglayan adaylar, basvurularini TÜIK ile Kariyer Kapisi Kamu Ise Alim hizmeti veya Kariyer Kapisi internet adreslerinden elektronik olarak yapacak. Sahsen basvuru alinmayacak, posta veya diger yollarla yapilan müracaatlar kabul edilmeyecek.

Genel ve özel sartlari saglayan adaylarda sinava katilacaklarin listesi TÜIK'in internet sitesinden 2 Mayis'ta ilan edilecek. Ayrica yazili bildirim veya tebligat yapilmayacak. Sinava katilma hakkini elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacak.

- Sinavlar 11-12 Mayis'ta yapilacak

Sinav uygulamali ve sözlü olarak iki oturum seklinde 11-12 Mayis tarihlerinde, saat 09.30'da, TÜIK'in Ankara-Çankaya'daki baskanlik binasinda yapilacak.

Sinavda basarili olmak için 100 üzerinden en az 70 puan alinmasi gerekecek. Sinav basari puanlamasi, uygulamali sinav yüzde 50, sözlü sinav yüzde 50 olacak sekilde degerlendirilecek.

Uygulamali ve sözlü sinavin sonuçlari www.tuik.gov.tr adresinde ilan edilecek.