Ukrayna: Düsman, "sözde Suriye'deki yakip yikma taktigine" geçtiEkip

Ukrayna: Düsman, "sözde Suriye'deki yakip yikma taktigine" geçtiEkip

KIEV (AA) - Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutani Aleksandr Sirskiy, Bahmut yönünde Rusya’nin "sözde Suriye'deki yakip yikma taktigine" geçtigini bildirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanligindan yapilan açiklamaya göre, Sirskiy, savasin sicak noktalarindan Bahmut’u ziyaret ederek, birlik komutanlarindan savunma süreci ve acil çözüm gerektiren mevcut sorunlar hakkinda bilgi aldi.

Söz konusu cephe hattinda sorunlarin çözümüne iliskin kararlar alan ve hedefler belirleyen Sirskiy, Bahmut yönünde savasan askerleri devlet nisani ve hediyelerle ödüllendirdi.

Sirskiy, burada yaptigi açiklamada, Ukrayna askerlerinin eylemleriyle Rus güvenlik sirketi Wagner’i zayiflattigini belirterek, bundan dolayi bu sirketin Bahmut'taki savasa özel kuvvetleri ve hava saldiri birimlerini dahil etmek zorunda kaldigini ileri sürdü.

Bahmut’ta çatismalarin her iki taraf için siddetli olduguna isaret eden Sirskiy, “Düsman, sözde Suriye'deki yakip yikma taktigine geçti. Hava saldirilari ve topçu atesleriyle binalari ve mevzileri imha ediyor." ifadesini kullandi.

Sirskiy, Bahmut’u savunmaya devam ettiklerine dikkati çekerek, durumun zor ama idare edilebilir oldugunu dile getirdi.

- "Rusya, son bir günde 8 bölgeye saldiri düzenledi"

Ukrayna Savunma ve Güvenlik Güçleri Askeri Basin Merkezinin sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, son bir günde Rus ordusunun Ukrayna’nin 8 bölgesine saldirilar düzenledigi belirtildi.

Ruslarin farkli silah türleriyle 142 yerlesim yerine saldirdigi ileri sürülen açiklamada, saldirilarda 83 sivil altyapinin vuruldugu ifade edildi.

Açiklamada, ölü ve yarali bilgisi yer almadi.