Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden orta yas grubu için "gül hastaligi" uyarisiGökhan Yildiz- Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermotoloji Uzmani Doç. Dr. Ali Balevi: - "Acili baharat, salçali gidalardan uzak durun. Kafein, çay, kahve, kola, alkol tüketimini azaltin. Sicak su ile uzun süre banyo yapmayin"

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden orta yas grubu için "gül hastaligi" uyarisiGökhan Yildiz- Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermotoloji Uzmani Doç. Dr. Ali Balevi:
- "Acili baharat, salçali gidalardan uzak durun. Kafein, çay, kahve, kola, alkol tüketimini azaltin. Sicak su ile uzun süre banyo yapmayin"

ISTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermotoloji Uzmani Doç. Dr. Ali Balevi, "Gül hastaligi (Rozasea) daha çok kadinlar olmak üzere orta ve ileri yasta insanlarda görülür. Bazi hastalarda oldukça dirençlidir, ömür boyu devam edebilir." ifadelerini kullandi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Balevi, halk arasinda gül hastaligi olarak bilinen hastaliginin yüzün ortasinda kizarma, hassasiyet, gerginlik, kasinti, yanma ve batma belirtileriyle ortaya çiktigini belirtti.

Kronik ve zaman zaman ataklarla seyreden bir cilt hastaligi oldugunu aktaran Balevi, bazi hastalarda dirençli oldugunu ve basladigi zamanlarda ömür boyu devam edebildigini açikladi.

Tedavi süresince tüketilen gidalara ve çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektigini aktaran Balevi, sunlari kaydetti;

"Acili baharat, salçali gidalardan uzak durun. Kafein, çay, kahve, kola, alkol tüketimini azaltin. Sicak su ile uzun süre banyo yapmayin. Yaz aylarinda günes isigina maruz kalmayin. Soguk ve rüzgarli havalarda zorunlu kalmadikça disari çikmayin, çikmak zorundaysaniz yüzünüzü kaskol ile kapatin. Dis faktörlere dikkat ettikten sonra hayat kalitenizi arttirmak için bir takim ilaç ve bakim kremleri öneriyoruz. Gül hastaligi siniflara ayriliyor. Kizariklik ataklari olan, sivilcelenme görülen veya herhangi bir hassasiyet bulunmayan ancak kizarikligi olan hastalar var. Bu hasta gruplarinin ihtiyaçlari belirlenip ona göre tedavi edilmeli.

Tedavide medikal ilaç ve lazer olmak üzere iki yol izliyoruz. Lazer tedavisini ince iplik seklinde kilcal kan damari ve yaygin kizarikligi olan hastalarda uyguluyoruz. Ortalama 4 ila 6 seans veya dört haftada bir periyotlarda yapiyoruz. Tedavi sonrasinda hastanin durumuna bagli medikal tedaviyi azaltiyoruz. Böylelikle hastanin yasam konforunu daha da artiriyoruz."