Kocaeli merkezli hirsizlik sebekesi operasyonunda 41 süpheli yakalandiNuri Dinçer Akçaharman,Kerim Yavuz

Kocaeli merkezli hirsizlik sebekesi operasyonunda 41 süpheli yakalandiNuri Dinçer Akçaharman,Kerim Yavuz

KOCAELI (AA) - Kocaeli merkezli 3 ilde, evlerden yaklasik 8 milyon lira degerinde para ile ziynet esyasi çaldiklari iddiasiyla 41 zanli gözaltina alindi.

Kocaeli Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, kentte farkli tarihlerde evden hirsizlik yapilmasi üzerine çalisma baslatti.

Yaklasik 4 aylik teknik ve fiziki takibin ardindan ekipler, hirsizlik olaylarini bir sebekenin gerçeklestirdigini tespit etti.

Ekiplerce, Kocaeli, Istanbul ve Kayseri'de düzenlenen es zamanli operasyonlarda 25'i kadin 41 süpheli yakalandi.

Ayrica aranan 14 süphelinin ise daha önce isledikleri çesitli suçlar nedeniyle cezaevinde bulundugu belirlendi.

Operasyonlarda, Kocaeli, Bursa, Samsun ve Bursa'da 35 evden çalindigi belirlenen yaklasik 8 milyon lira degerinde para ve ziynet esyasi ile 3 ruhsatsiz pompali tüfek, 2'si kurusiki olmak üzere 4 ruhsatsiz tabanca, 169 çesitli ebatlarda fisek ele geçirildi.

Süphelilerin ikiserli ya da üçerli gruplar halinde dolastiklari ve kilitlenmeyen kapilari özel aparatlarla açarak eve girdikleri tespit edildi.

Evleri dagitmadan sadece para ya da altin arayan zanlilarin, hirsizlik yaptiktan sonra iz birakmadan disari çiktiklari belirlendi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan 41 süpheli, adliyeye sevk edildi. Hirsizlik sebekesindeki bazi kadinlarin, kucaklarinda bebekleriyle polis araçlarina bindikleri görüldü.