Enuygun, araç kiralarken dogru bilinen yanlislari açikladiUgur Aslanhan- Enuygun arastirmasina göre, araç kiralama fiyatlari sirketlere göre degisebiliyor, en dogru tercih için iyi bir arastirma yapilmasi öneriliyor - Araci teslim alirken sigorta ve sözlesmeyi dikkatli incelemek gerekirken, otoyol ve köprü gibi tüm ücretli geçisler kiralayan tarafindan ödeniyor

Enuygun, araç kiralarken dogru bilinen yanlislari açikladiUgur Aslanhan- Enuygun arastirmasina göre, araç kiralama fiyatlari sirketlere göre degisebiliyor, en dogru tercih için iyi bir arastirma yapilmasi öneriliyor
- Araci teslim alirken sigorta ve sözlesmeyi dikkatli incelemek gerekirken, otoyol ve köprü gibi tüm ücretli geçisler kiralayan tarafindan ödeniyor

ISTANBUL (AA) - Enuygun.com, tüketicilerin magdur olmamasi için araç kiralarken dogru bilinen yanlislari açikladi.

Enuygun'dan yapilan açiklamaya göre, tüketiciler, yogun tempo içinde zamanla yaristiklari ve araç kiralarken hizli karar vermeleri gerektigi için bazi önemli noktalari kaçirabiliyor. Sirket, bu nedenle dogru araç kiralamak için nasil yol izlenmesi gerektigini arastirdi.

Buna göre, araç kiralamak için ehliyetin alindigi tarihin üzerinden en az iki yil geçmesi gerekiyor.

Bütün araç kiralama sirketlerinden ihtiyaca göre her tür araç kiralanabilecegi düsünülse de kiralanan aracin hangi yol kosullarinda kullanilacagi önem arz ediyor. Aracin kullanilacagi yola göre seçim yapilmasi öneriliyor.

Firmalarin baska sehirlerde de subeleri bulunabildigi için araç alinan nokta haricinde bir yerde de teslim edilebiliyor. Bazi tüketiciler, "Kiraladigim araçla sinirsiz kilometre yapabilirim" diye düsünse de firmalardan bazilari kiralik araçlar için günlük ve aylik yapilabilecek maksimum kilometre siniri koyuyor.

- Fiyatlar sirketlere göre degisebiliyor

Araç kiralama fiyatlari sirketlere göre degisebiliyor, bazi firmalar kampanya yaparak avantajli ücret tarifesi uygulayabiliyor. En dogru tercih için iyi bir arastirma yapilmasi öneriliyor.

Kiralanan aracin hemen geleceginin düsünülmemesi ve araç kiralamayi son ana birakilmamasi gerekiyor.

"Araç kiralamada araçlar sigortali oldugu için hasar takibinden ben sorumlu degilim" fikri de yanlis bilinen bir diger husus olarak öne çikiyor. Araci teslim alirken sigorta ve sözlesmeyi dikkatli incelemek ve araci teslim almadan önce disini ve içini kontrol etmek önem arz ediyor.

Kiralanan aracin hasar görmesi durumunda standart tutanak tutma isleminin yapilmasi ve kiralama firmasina bilgi verilmesi gerekiyor.

Uygun sinif ehliyete sahip olunmamasi durumunda midibüs, minibüs gibi araçlari kullanmak mümkün olmuyor. Aracin segmentine göre bazi firmalar yas siniri ve ehliyet yasi gibi sinirlamalar getirebiliyor.

- Tüm geçis ücretleri araci kiralayan ödüyor

Bireysel veya kurumsal kiralamada fiyatlar degisebiliyor. Otoyol ve köprü gibi tüm ücretli geçisler kiralayan tüketici tarafindan ödeniyor.

Kiralanan aracin deposunun dolu geldigi gibi bir yanilgi olsa da her aracin deposu dolu gelmeyebiliyor. Bu konuda araç teslim alindiginda deposunun kontrol edilmesi gerekiyor. Genel olarak araç alindigindaki yakit seviyesinde teslim edilmesi isteniyor.

Yaninda evcil hayvani bulunacak tüketicinin, kendisine uygun aracin önerilmesi için bunu kiralama firmasiyla görüsürken mutlaka belirtmesi gerekiyor.

Internet üzerinden yapilan araç kiralama islemlerinde rezervasyon kimin üzerine yapildiysa, araci teslim alirken o kisinin kredi kartinin bulunmasi önem arz ediyor. Aksi takdirde firma araci teslim etmeyebiliyor.