SOCAR Türkiye, Uluslararasi Hazar Petrol ve Gaz Fuari'na katildiBasak Erkalan

SOCAR Türkiye, Uluslararasi Hazar Petrol ve Gaz Fuari'na katildiBasak Erkalan

ANKARA (AA) - SOCAR Türkiye, Bakü Enerji Haftasi kapsaminda gerçeklestirilen 28'inci Uluslararasi Hazar Petrol ve Gaz Fuari'na katildi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, 28'inci Uluslararasi Hazar Petrol ve Gaz Fuari 31 Mayis-2 Haziran tarihlerinde Baku Expo Center'da gerçeklestiriliyor.

SOCAR Türkiye, fuarda Türkiye'de faaliyete basladigi 2008'den bu yana hayata geçirdigi yatirimlarla ilgili bilgi paylasti. Fuarin açilisina katilan Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, sirketin standini ziyaret ederek Türkiye'deki 15 yillik faaliyetleriyle ilgili bilgi aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen SOCAR Türkiye Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Elchin Ibadov, 15 yilda hayata geçirdikleri stratejik öneme sahip projeler ve ülkelere kattiklari degerle, Türkiye'nin en büyük dogrudan dis yatirimcisi ve entegre endüstriyel holdingi olmanin gurur verici oldugunu ifade etti.

Ibadov, 2023 yilinin her iki ülkenin tarihi açisindan anlamli bir yili da ifade ettigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu yil, modern Azerbaycan'in kurucusu ve ulusal liderimiz Haydar Aliyev'in dogumunun 100. yil dönümünü, ayni zamanda, sadece cografi konumu degil, zenginlikleriyle, halkiyla, tarihi ve dogasiyla essiz bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yilini kutluyoruz. SOCAR Türkiye'yi, Ulu Önder Haydar Aliyev'in isaret ettigi kardesligin, dostlugun bir simgesi olarak görmeye ve her iki ülkenin stratejik ortak hedefleri, ekonomik kalkinmasi için çalismaya, üretmeye devam edecegiz."

- SOCAR, Türkiye'de 15 yilda 18,2 milyar dolar yatirim yapti

2008'de Petkim'in yüzde 51 hissesinin alimiyla Türkiye pazarina giren SOCAR, Türkiye'de 15 yilda 18,2 milyar dolar yatirim gerçeklestirdi. Türkiye'de petrokimya, rafineri ve dogal gaz alaninda STAR Rafineri, SOCAR Depolama, SOCAR Terminal, Bursagaz, Kayserigaz gibi önemli grup sirketlerine sahip olan sirket, ayni zamanda Türkiye üzerinden Avrupa'ya dogal gaz ulastiran, Güney Gaz Koridoru'nun en önemli halkasi olan TANAP'in da büyük ortagi konumunda bulunuyor.