Ihracatçi birliklerinin yönetim kuruluna seçilenler gerekli belgeleri 7 gün içerisinde teslim edecekMerve Özlem Çakir

Ihracatçi birliklerinin yönetim kuruluna seçilenler gerekli belgeleri 7 gün içerisinde teslim edecekMerve Özlem Çakir

ANKARA (AA) - Ihracatçi birliklerinin yönetim kuruluna seçilen üyelerinin, gerekli belgelerini 7 gün içerisinde birlik genel sekreterligine sunmasi gerekecek.

Ticaret Bakanliginin, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) ile Ihracatçi Birliklerinin Kurulus ve Görevleri Hakkinda Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligi Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Degisiklikle, TIM ve ihracatçi birliklerinin olagan genel kurulunun gerçeklestigi tarihten bir sonraki olagan genel kurul tarihine kadar geçen süre için "faaliyet yili" tanimlamasi yapildi.

Yönetim kuruluna seçilen asil üyelerin, seçim sonuçlarinin kesinlesmesini müteakiben 7 gün içerisinde gerekli belgeleri birlik genel sekreterligine sunmasina yönelik düzenleme yapildi. Daha önce bu süre 10 gündü.

TIM ve ihracatçi birliklerinde yönetim kurulu üyelerinin, kurul toplantilarina mazeretli ya da mazeretsiz katilim saglayamama durumlarina iliskin yeni kurallar belirlendi.

Öte yandan Bakanligin TIM ve Ihracatçi Birlikleri Insan Kaynaklari Sinav Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligi ile Türkiye Ihracatçilar Meclisi ve Ihracatçi Birlikleri Insan Kaynaklari Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligi de Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.