Kuzey Çevre Otoyolu'ndaki atik lastikler "Ses Bariyeri"ne dönüstüMehmet Kadir Kilinç- ICA Genel Müdürü Serhat Sogukpinar: - "Isimizi en yüksek standartlarda yapmak ve sürdürülebilir bir dünyaya katkida bulunmak birinci hedefimiz. Bu dogrultudaki çalismalarimiza devam edecegiz"

Kuzey Çevre Otoyolu'ndaki atik lastikler "Ses Bariyeri"ne dönüstüMehmet Kadir Kilinç- ICA Genel Müdürü Serhat Sogukpinar:
- "Isimizi en yüksek standartlarda yapmak ve sürdürülebilir bir dünyaya katkida bulunmak birinci hedefimiz. Bu dogrultudaki çalismalarimiza devam edecegiz"

ISTANBUL (AA) - Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu isletmecisi ICA, Kuzey Çevre Otoyolu'ndan toplanan atik lastiklerin geri dönüstürülmesiyle elde edilen "Ses Bariyeri"nin montajini tamamladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, ICA'nin 30 Mart Uluslararasi Sifir Atik Günü'nde duyurdugu proje, döngüsel ekonomiye katkida bulunurken, otoyoldan kaynaklanan gürültünün azaltilmasini da sagliyor.

ICA, sürdürülebilirlik odakli is stratejisi kapsaminda yenilikçi projelere imza atmaya devam ediyor. ICA, otoyoldan toplanan atik lastiklerin geri dönüsümüyle üretilen "Ses Bariyeri Projesi" ile çevrenin korunmasina, yol güvenligine ve gürültünün azaltilmasina katkida bulunuyor.

"Ses Bariyeri Projesi" kapsaminda, otoyolun Kilyos-Zekeriyaköy bölgesinde yapilan ses analizleri sonucu bölgeye yaklasik 2 kilometre uzunlugunda ses bariyeri yerlestirildi. Böylece otoyolun yerlesim bölgelerinin yakinindan geçen kesimlerinde araç gürültüsünün en az seviyeye indirgenmesi hedeflendi.

Açiklamada görüslerine yer verilen ICA Genel Müdürü Serhat Sogukpinar, 30 Mart Uluslararasi Sifir Atik Günü'nde duyurduklari "Ses Bariyeri Projesi"nin, ICA'nin gelecek kusaklara yasanabilir bir dünya birakmak konusunda aldigi sorumlulugun parçasi oldugunu belirterek, "Otoyol üzerindeki parçalanmis birçok cisim otoyol güvenligini de tehdit ediyor. Bir yilda yaklasik 135 ton araç lastigi parçasi topladik. Lastik atiklarini döngüsel ekonomiye katki saglamak amaciyla geri dönüstürerek ses bariyeri yapiminda kullaniyoruz." ifadelerini kullandi.

- Kauçuk ses bariyeri karbon ayak izi en düsük ürünler arasinda yer aliyor

Ses bariyeri ile otoyol yakinindaki habitat ve yerlesimlerin otoyol sesinden arindigini aktaran Sogukpinar, sunlari kaydetti:

"Biriktirdigimiz lastik atiklar geri dönüstürülerek döngüsel ekonomiye hizmet ediyor. Atik lastikleri geri dönüstürerek olusturulan ses bariyerleri ayni zamanda Çevresel Ürün Beyani (EPD) sertifikasina sahip. Kauçuk ses bariyerleri, atik malzemelerden üretildigi için ‘karbon ayak izi’ en düsük ürünler arasinda yer aliyor. Bu çevre dostu bariyeri ömrünü tamamlayacagi 10. yilinin sonunda yeniden geri dönüstürecegiz ve tekrar kullanacagiz. Isimizi en yüksek standartlarda yapmak ve sürdürülebilir bir dünyaya katkida bulunmak birinci hedefimiz. Bu dogrultudaki çalismalarimiza devam edecegiz."

ICA, ayni zamanda Global Compact Türkiye, Is Dünyasi ve Sürdürülebilir Kalkinma Dernegi (SKD Türkiye) ile TÜSIAD tarafindan is dünyasinda plastik tüketimini azaltmak amaciyla kurulan Is Dünyasi Plastik Girisimi’nin de imzacisi durumunda. ICA, bu dogrultuda, Sifir Atik Yönetim Sistemi'ni kurarak sergiledigi atik ve çevre yönetim çalismalari sonucunda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca verilen Sifir Atik Belgesi'ni almaya hak kazandi.