Türkiye Kurumsal Yatirimci Yöneticileri Dernegi Baskanligina Yagiz Oral seçildiMehmet Kadir Kilinç- Yagiz Oral: - "Sektörde yer alan bütün kurumlarin TKYD çatisi altina alinmasi çalismalarina devam edecegiz. Sektör tek bir ses olmasi ile daha güçlü sekilde temsil edilecek"

Türkiye Kurumsal Yatirimci Yöneticileri Dernegi Baskanligina Yagiz Oral seçildiMehmet Kadir Kilinç- Yagiz Oral: 
- "Sektörde yer alan bütün kurumlarin TKYD çatisi altina alinmasi çalismalarina devam edecegiz. Sektör tek bir ses olmasi ile daha güçlü sekilde temsil edilecek"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Kurumsal Yatirimci Yöneticileri Dernegi (TKYD) Yönetim Kurulu Baskanligina 2 yil süre ile TEB Portföy Yönetimi AS Genel Müdürü Yagiz Oral seçildi.

TKYD'den yapilan açiklamaya göre, TKYD'nin Olagan Genel Kurul Toplantisi’nda yapilan seçimlerde 2 yillik süre ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri yeniden belirlendi.

TKYD Yönetim Kurulu Baskanligi görevine TEB Portföy Yönetimi AS Genel Müdürü Yagiz Oral, Baskan Yardimciligi görevine Inveo Portföy Yönetimi AS Genel Müdürü Hasan Halim Çun ve Genel Sekreterlik görevine HSBC Portföy Yönetimi AS Genel Müdürü Nilgün Simsek Ata seçildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen TKYD Yönetim Kurulu Baskani Yagiz Oral, degerli katkilarindan dolayi geçmis dönemlerde görev alan ve portföy yönetimi sektörünün bugünlere ulasmasinda emegi geçen tüm baskan, yönetim kurulu üyeleri ve diger üyelere tesekkürlerini iletti.

Oral, portföy yönetimi sektörünün 2015'ten itibaren büyüme trendine girdigini ve büyümenin 2020’den itibaren ciddi sekilde ivmelenerek 2015’te 98 milyar TL’den 2022 sonunda 1,6 trilyon TL’ye çiktigina dikkati çekerek, büyüklügün GSYH’nin yüzde 10,4’üne geldigini, ancak GSYH’ye oranla ve küresel bakildiginda kat edilecek büyük bir mesafenin oldugunu ve Avrupa’da bu oranin yüzde 171 seviyesinde bulundugunu vurguladi.

Son yillarda sektörde ürün çesitliginin artmasi ve TEFAS’in etkin sekilde kullanilmasi sonucunda sektörün ciddi sekilde büyüdügünü ve sektörün agirliginin artmaya devam edecegini öngördügünü aktaran Oral, tasarruf sahiplerinin uzun vadeli bakis açisi ile Yatirim Fonlari’na olan ilgilerinin arttigini belirtti.

Oral, Girisim Sermayesi Yatirim Fonlari ve Gayrimenkul Yatirim Fonlari ile reel ekonominin finansmani ve ülkenin büyümesine kaynak artirmada gün geçtikçe agirliklarini artirmaya devam ettigini bildirdi.

Türkiye’de de Çevresel, Sosyal ve Yönetisim/Environmental, Social and Governance (ESG) odakli yesil alanlara yatirim yapan fonlara da ilginin arttigina isaret eden Oral, “Portföy Yönetim Sektörü olarak, ESG uygulamalari destegimiz ve Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesine katkimiz artarak devam edecek.” ifadelerini kullandi.

Oral, TKYD’nin gelecek dönemde özellikle sermaye piyasalarinin gelistirilmesi, yatirimcinin korunmasi ve uzun vadeli tasarruflarin artirilmasi konularina agirlik verecegini belirterek, "Sektörde yer alan bütün kurumlarin TKYD çatisi altina alinmasi çalismalarina devam edecegiz. Sektör tek bir ses olmasi ile daha güçlü sekilde temsil edilecek." degerlendirmesinde bulundu.