Daikin Avrupa, Polonya'daki isi pompasi fabrikasinin temelini attiTolga Yanik- Yeni üretim tesisi, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'daki mevcut Avrupa fabrikalariyla birlikte Avrupa'daki en yüksek sayida ev tipi Daikin isi pompasini üretecek güçte olacak

Daikin Avrupa, Polonya'daki isi pompasi fabrikasinin temelini attiTolga Yanik- Yeni üretim tesisi, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'daki mevcut Avrupa fabrikalariyla birlikte Avrupa'daki en yüksek sayida ev tipi Daikin isi pompasini üretecek güçte olacak

ISTANBUL (AA) - Daikin Avrupa, Polonya'daki ilk üretim tesisi olan Lodz'da konut tipi isi pompasi üniteleri için yeni fabrikasinin insaatina basladi.

Sirket açiklamasina göre, bu yil Avrupa'daki 50'nci yil dönümünü kutlayan Daikin Avrupa, 1973 yilinda Belçika'nin Oostend kentinde kurulan ilk Avrupa fabrikasinda üretime basladi. Daikin Avrupa, o günden beri kita çapinda faaliyet göstermeye devam ediyor.

Sirket, 4 Nisan'da Polonya'daki ilk üretim tesisi olan Lodz'da konut tipi isi pompasi üniteleri için yeni fabrikasinin insaatina basladi. Bununla birlikte sirket Avrupa'daki gücünü artirmayi planliyor. Daikin Avrupa ayrica, 2030 yilina kadar 3 bin kisiye ulasacak bir istihdam kaynagi da yaratarak büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Daikin'in, Avrupa'da hizla büyüyen isi pompasi pazarindaki gücünü artirmayi amaçlayarak hayata geçirdigi 300 milyon avro tutarindaki yeni fabrika yatirimi, Dogu Avrupa'daki en büyük kalifiye yetenek havuzundan faydalanmasina ve dogrudan is yaratmayi desteklemesine olanak saglayacak. Polonya'da fabrika için seçilen bölge, pazarlara erisim ve istikrarli bir tedarik zinciri olusturmak açisindan birçok lojistik avantaja sahip.

- Üst düzey yetkililer temel atma törenine katildi

Daikin'in, Polonya'nin merkezindeki Lodz sehri yakinlarindaki Ksawerow'da bulunan 320 bin metrekarelik yeni sahasinda, geleneksel Japon temel atma töreni seklinde gerçeklestirilen tören, kidemli Daikin Avrupa yöneticilerine, üst düzey Polonya hükümet liderlerine ve Japonya'nin Polonya Büyükelçisi'ne ev sahipligi yapti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Daikin Europe N.V. Yönetim Kurulu Baskani ve Daikin Industries, Ltd. Kidemli Yöneticisi Masatsugu Minaka, "yakinlik stratejisi" temelinde yerel köklere sahip olduklarini ve üretimlerini pazara yakin yerlerde gerçeklestirdiklerini belirterek, "Polonya'daki 300 milyon avro degerindeki yatirimimizla, 2030 yilina kadar 3 bin kisiye istihdam saglayacagiz. Yeni yatirimimizla birlikte Polonya'daki yerel tedarikçilerle uzun yillar boyunca is birlikleri gelistirmeyi öngörüyoruz." ifadelerini kullandi.

Polonya Cumhuriyeti Kalkinma ve Teknoloji Bakani Waldemar Buda ise Daikin'in 300 milyon avro bedelindeki yatiriminin büyüklügüne vurgu yaparak, sunlari kaydetti:

"Geçtigimiz yil temmuz ayi baslarinda, Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki ve Daikin'in üst düzey yöneticileriyle ortaklasa yaptigimiz toplantida Daikin'in Lodz yakinlarindaki Ksawerow'daki yeni yatirimini duyurmustuk. Bugün Polonya ve Lodz bölgesi için son derece önemli olan bu projenin uygulanmasina devam ettigimiz için mutluyum. Daikin'in yeni üretim tesisi, son yillarda Polonya'da yapilan en büyük yabanci yatirim olmasinin yani sira Lodz Özel Ekonomik Bölgesi'nde yer alan simdiye kadarki en büyük yatirim. Elverisli cografi konumumuz, pazar büyüklügümüz, kalifiye yetenek havuzumuz, üniversite sayimiz ve yatirimcilara sundugumuz tesvikler en önemli varliklarimiz arasinda yer aliyor. Polonya ekonomisi gücünü ve ayakta kalabilecegini gösteriyor. Daikin'in yeni fabrika yatirimi bunun en önemli teyididir."

- Yeni fabrika, Daikin'in "yakinlik stratejisi"ne tümüyle uyum gösteriyor

Avrupa'nin en hizli büyüyen sirketlerinden biri olan Daikin, Avrupa'nin temiz enerjiye geçisinin bir parçasi olarak artan talebi karsilamak için enerji tasarruflu isi pompalarinin üretimini hizlandiriyor. 2025 yilina kadar, Avrupa'da her yil en az 3,5 milyon isi pompasinin kurulmasi ve yillik yüzde 30'dan fazla bir büyüme oranini temsil etmesi bekleniyor.

Polonya'da kurulacak yeni fabrika, Daikin'in "yakinlik stratejisi"ne tümüyle uyum gösteriyor. Bu durum Avrupa'da satilan tüm ürünlerin ayni zamanda yerel ihtiyaçlari karsilamak üzere Avrupa'da gelistirilip üretilmesi anlamina da geliyor. Yeni üretim tesisi, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'daki mevcut Avrupa fabrikalariyla birlikte Avrupa'daki en yüksek sayida ev tipi Daikin isi pompasini üretecek güçte olacak.