Ford Pro yeni E-Transit Courier'i Istanbul'da tanittiAbdulselam Durdak- Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep:- "E-Transit Courier, üstün EV performansi, gelismis yük kapasitesi ve tam baglantili olmasi ile segmentini bir üst seviyeye tasiyor"- Ford Otosan tarafindan Romanya’daki Ford Otosan Craiova fabrikasinda üretilecek olan E-Transit Courier’in 2023 yilinda benzinli ve dizel versiyonlari, 2024 yilinda da elektrikli versiyonu satisa sunulacak

Ford Pro yeni E-Transit Courier'i Istanbul'da tanittiAbdulselam Durdak- Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep:- "E-Transit Courier, üstün EV performansi, gelismis yük kapasitesi ve tam baglantili olmasi ile segmentini bir üst seviyeye tasiyor"- Ford Otosan tarafindan Romanya’daki Ford Otosan Craiova fabrikasinda üretilecek olan E-Transit Courier’in 2023 yilinda benzinli ve dizel versiyonlari, 2024 yilinda da elektrikli versiyonu satisa sunulacak

ISTANBUL (AA) - Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, "E-Transit Courier, üstün EV performansi, gelismis yük kapasitesi ve tam baglantili olmasi ile segmentini bir üst seviyeye tasiyor." dedi.

Ford Pro, Ford Otosan tarafindan gelistirilen tamamen elektrikli yeni ticari araci E-Transit Courier'in global lansmanini, Ford Otosan’in Istanbul Sancaktepe'deki AR-GE Merkezi’nde gerçeklestirdi.

Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Schep, basin toplantisinda yaptigi konusmada, "E-Transit Courier, üstün EV performansi, gelismis yük kapasitesi ve tam baglantili olmasi ile segmentini bir üst seviyeye tasiyor." diye konustu.

Schep, Ford Pro'nun uzun süredir korudugu pazar liderliginin kendilerine müsterilerin ihtiyaçlarina dair emsalsiz bir iç görü kazandirdigina dikkati çekerek, "E-Transit Courier ile daha fazla baglanabilirlik sayesinde müsterilerimizin kompakt van’lardan yüksek verimlilik elde etmelerine yardimci olacagiz." seklinde konustu.

Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt ise sunlari kaydetti:

"Üretim gücümüzün yani sira mühendislik ve tasarim yetkinliklerimizin son göstergesi E-Transit Courier ile Ford'un elektriklenme yolculugundaki rolümüzü artirmaya devam ediyoruz. Hem elektrikli hem de içten yanmali motor alternatifleriyle müsterilerimizle bulusturacagimiz yeni Courier'in tasarimini Dunton ve Köln'deki Ford tasarim ekipleriyle gelistirmekten ve mühendisliginin tüm sorumlulugunu almaktan büyük gurur duyuyoruz. Ford Otosan olarak bizi her daim gelecege tasiyacak araçlari gelistirmeye ve üretmeye devam edecegiz."

- 2023’te benzinli ve dizel, 2024’te elektrikli versiyonu satisa sunulacak

Toplantida aktarilan bilgilere göre, E-Transit Courier’in araç mimarisi müsteri arastirmalari ve görüsmeleri ile belirlenen ihtiyaç ve beklentilere göre gelistirildi ve Ford Otosan tasarimcilari ve mühendisleri tarafindan “Tasarim Odakli Düsünce” (Design Thinking) felsefesi ile müsterilere en uygun çözümleri sunmak üzere tasarlandi.

Müsterilerin daha verimli çalismasi için Ford Pro'nun yazilim ve bagli hizmetler platformuna entegre, tamamen baglantili E-Transit Courier, mevcut modele göre yüzde 25 daha fazla yük hacmi ve daha fazla tasima kapasitesi sunuyor.

Tasarim ve mühendisligine ek olarak üretimi de Ford Otosan tarafindan Romanya’daki Ford Otosan Craiova fabrikasinda gerçeklesecek olan E-Transit Courier’in 2023 yilinda benzinli ve dizel versiyonlari, 2024 yilinda da elektrikli versiyonu satisa sunulacak.

- Tamamen elektrikli verimlilik ve sarj çözümleri

E-Transit Courier'in tamamen elektrikli güç aktarma organlari, güçlü 100 kW motor ve tek pedalli sürüs kabiliyeti dahil olmak üzere müsterilere tavizsiz bir sürüs deneyimi sunmak üzere tasarlandi. Evde 11 kW AC’lik akim ile 5,7 saatte sarj olmasi hedeflenen E-Transit Courier'in evde sarji tercih eden müsteriler arasinda popüler olmasi bekleniyor. Ayrica geceleri daha uygun elektrik tarifesinden yararlanmak için SYNC ekrani veya sarj yazilimi kullanilarak sarj planlanmasi yapilabiliyor.

Halka açik yerlerde sarj için 100 kW'a kadar DC hizli sarj özelligi ile aracin 10 dakika sarj edilmesi ile 87 km menzil eklemesi, 35 dakikadan kisa sürede ise yüzde 10 ila 80 arasinda sarj olmasi öngörülüyor. Ayrica E-Transit Courier halka açik sarj cihazlarini içermesi planlanan BlueOval Sarj Agi ile birlikte geliyor.

Bes veya daha fazla araca sahip olan müsteriler, Ford Pro E-Telematics'in kisiye özel özelliklerinden de yararlanabiliyor. Araç üretkenligini en üst düzeye çikarmak için anlik verileri kullaniyor ve Ford Pro Sarj’in etkili ve sezgisel kullanimini destekleyen özellikler de sunuyor.

"Tak ve Sarj Et" özelligi ile E-Transit Courier’in BlueOval Sarj Agi cihazlari araciligiyla rahat ve kolay sarj imkâni sunuyor. Sarj islemi fisin takilmasi ile otomatik olarak basliyor ve fisi çektikten sonra araç sahibine fatura ve sarj özeti gönderiliyor. Iki sarj arasinda daha fazla yol gidebilmesi için aracin "Intelligent Range" özelligi daha dogru menzil hesaplamasi sunmak için veriler topluyor.

- Müsteri odakli tasarim

E-Transit Courier'in tamamen yeni gövde tasarimi tüm boyutlarda daha fazla yük kapasitesi sunuyor. Ilk kez iki “Euro” boyutlu paleti ayni anda tasiyabilen araç 2,9 metreküp toplam kargo hacmine sahip bulunuyor. Tamamen elektrikli modelin azami tasima kapasitesi 700 kilogram (kg), azami çekme agirligi ise 750 kg olarak açiklandi.

E-Transit Courier, dis tasarimi ve kompakt van kullanicilarinin ihtiyaçlarina göre tasarlanmis genis, pratik iç mekâni ile isletmelerin öne çikmasina yardimci oluyor.

Sürücü ve yük güvenligi ise E-Transit Courier’in tasariminda en önemli konulardan oldu.

- Gelistirilmis güvenlik ve sahip olma maliyeti

Yerlesik modemi etkinlestirdikten sonra sürücüler, ilerleyen dönemlerde Ford Pro Yazilimi araciligiyla olasi çarpismalar ve hirsizlik olaylari için gelismis araç güvenligi uyarilarindan yararlanabilecek. Filo Çalistirma Engelleme özelligi sayesinde, filo yöneticileri, çalisma saatleri disinda hirsizligi veya yetkisiz kullanimi önlemek amaciyla E-Transit Courier’i uzaktan etkinlestirebilecek ve devre disi birakabilecek.

Ford Pro, araç güvenlik uzmani TVL ile is birligi içinde E-Transit Courier için fabrikada takilan kilit paketleri sunuyor. Bu güvenlik paketleri araca zorla girme gibi saldirilara karsi ikincil kanca kilitlerinin aktive olmasi ve sürücünün is yükünü azaltmak ve teslimatlari daha hizli yapabilmek için kayar yan kapilarin otomatik kapanma ve kilitleme özelligini de içeriyor.

Ford Pro Service, E-Transit Courier'in planda olmayan bakim maliyetlerinin dizel motorlu modellere kiyasla en az yüzde 35 daha düsük olmasini bekliyor. Tümüyle yenilenen van, genisleyen Mobil Servis kapasitesi, benzersiz bagli çalisma süresi sistemi ve Avrupa'nin en büyük özel ticari araç bayi agini içeren Transit ailesinin geri kalaniyla ayni kapsamli Ford Pro Servis agi tarafindan destekleniyor.