Depremden kaçip yerlestikleri yazlik evlerinde selden kil payi kurtuldularMesut Varol,Orhan Pehlül- Adiyaman'daki evleri depremlerde hasar gördügü için Tut ilçesindeki yazliklarina yerlesen Özer Ailesi, bu kez sel felaketinin magduru oldu - Savas Özer: - "Selle gelen kayalar evin arka duvarlarini yikti. Saniyelerle kurtulabildik. Hemen karsi tarafa kaçtik. Eger bir iki dakika daha kalsaydik belki bizleri de götürecekti"

Depremden kaçip yerlestikleri yazlik evlerinde selden kil payi kurtuldularMesut Varol,Orhan Pehlül- Adiyaman'daki evleri depremlerde hasar gördügü için Tut ilçesindeki yazliklarina yerlesen Özer Ailesi, bu kez sel felaketinin magduru oldu
- Savas Özer:
- "Selle gelen kayalar evin arka duvarlarini yikti. Saniyelerle kurtulabildik. Hemen karsi tarafa kaçtik. Eger bir iki dakika daha kalsaydik belki bizleri de götürecekti"

ADIYAMAN (AA) - MESUT VAROL/ORHAN PEHLÜL - Büyüklükleri 7,7 ve 7,6 olan Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinden Adiyaman'da hasar gören evlerinden Tut ilçesindeki prefabrik evlerine tasinan bir aile, bu kez sel felaketiyle karsilasti.

Adiyaman'da yasayan Savas Özer, esi Emine Karakaplan Özel ve iki çocuklari, kent merkezinde yasanan depremin ardindan daha güvenli gördükleri Tut ilçesindeki yazlik evlerine tasinmaya karar verdi.

Evlerinden mobilya ve beyaz esyalarini alarak ilçenin Fethiye Mahallesi'ndeki Çanakçi Sokagi'nda bulunan prefabrik evlerine yerlesen aile, 2 akrabalarini da yanlarinda misafir etti.

15 Mart'ta ilçede yasanan sel felaketine evlerinde yakalanan aile, sulara kapilmaktan son anda kurtuldu.

Ailenin yasadigi prefabrik ev ise balçik ve moloz yiginlarinin içinde kaldi.

Esyalari kullanilamaz hale gelen aile, hem depremin acisini hem de selin neden oldugu tahribatin üzüntüsünü yasiyor.

- "Yagmurdan kaçarken doluya yakalandik"

Baba Özer, AA muhabirine, selin meydan geldigi gün evde bes kisi olduklarini, sürüklenen kaylarin çikardigi sesle hizlica evi terk ettiklerini söyledi.

Selin getirdigi moloz yiginlarinin bir anda evin etrafini sardigini anlatan Özer, "Selle gelen kayalar evin arka duvarlarini yikti. Saniyelerle kurtulabildik. Hemen karsi tarafa kaçtik. Eger bir iki dakika daha kalsaydik belki bizleri de götürecekti. O korkuyla çocuklari kucaklayip götürdük." dedi.

Ev ve esyalarin kullanilamaz hale geldigini anlatan Özel, sunlari kaydetti:

"Ev çamur, moloz ve kayalarin içinde kaldi. Evin içine kamyonlar dolusu moloz girdi. Kullanilacak herhangi bir esyamiz kalmadi. Depremden sonra tam da alismaya, toparlanmaya çalisiyorduk, bu durum olunca yine dagildik. Yagmurdan kaçarken doluya yakalandik. Hayattayiz, buna da sükür. Insallah bundan daha büyük felaketlerle karsilasmayiz. Evin dört bir tarafi balçiga gömülmüs durumda. Deprem dolayisiyla büyük bir kaybimiz vardi, bu da ikincisi oldu."

Ayni evde misafir olarak kalan Yusuf Askin da evlerinin depremde agir hasar gördügünü ifade ederek, "Burasi bizim için güvenli bir limandi. Bazi esyalarimizi kurtarip buraya getirmistik onlar da selle gitti. Bunun tarifi yok. Biz zaten yikilmistik, simdi yeniden savasmak zorundayiz. Bir sekilde üstesinden gelecegiz, mücadeleye devam edecegiz." diye konustu.