Riza Kayaalp, kariyerini zirvede tamamlamak istiyorMehmet Emin Gürbüz,Zafer Göder- Milli güresçi Kayaalp:"Istiklal Marsi'ni okutarak, bayragimizi göndere çektirmek her zaman birinci hedefim olmustur"

Riza Kayaalp, kariyerini zirvede tamamlamak istiyorMehmet Emin Gürbüz,Zafer Göder- Milli güresçi Kayaalp:"Istiklal Marsi'ni okutarak, bayragimizi göndere çektirmek her zaman birinci hedefim olmustur"

BOLU (AA) - Milli güresçi Riza Kayaalp, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'nda Türk bayragini göndere çektirmeyi hedefledigini söyledi.

Hirvatistan'in baskenti Zagreb'de 17-23 Nisan'da düzenlenecek Avrupa Güres Sampiyonasi hazirliklari kapsaminda Bolu Aladag'da düzenlenen milli takimla kampina katilan Kayaalp, 120 kilogramda mücadele edecegi organizasyon için form tutuyor.

Kayaalp, gazetecilere, ocak ayindan bu yana hazirlik dönemi geçirdiklerini, Avrupa Sampiyonasi'ndan madalyalarla dönmek istediklerini belirtti.

Turnuva öncesi yaptiklari son kampta, güç ve form yükseltme antrenmanlari yaptiklarini anlatan Kayaalp, "Kaslarimizi 6 dakikalik güresleri çikarabilecek sekilde hazirliyoruz. Burada önemli olan hizlanmak." dedi.

Kayaalp, Hirvatistan'daki sampiyonanin kendisi için ayri bir önemi oldugunu vurgulayarak, "Önceki açiklamalarimda 'Bu isi birakana kadar zirvede kalmak, madalyalarla ülkeme dönmek isteyen bir sporcuyum.' demistim. Zaten son 1,5 yilim var. Bu sürede Avrupa rekorunu kirmak, 5 dünya sampiyonlugumu 6 yapmak ve olimpiyat sampiyonluguna ulasmak en büyük hayalim." diye konustu.

Paris Olimpiyatlari'ndan sonra sporu birakacagini anlatan Kayaalp, 23 yildir spor yaptigini, 17-18 yildir da milli takimda zirvede gürestigine isaret ederek, sunlari söyledi:

"Zirvede kalmaya çalisiyorum. Bu büyük istikrar. Böylesine zor sporda bunu basarabilmek gerçekten de çok zor. Ben devlete vefami ödemeye çalisiyorum. Bize büyük emek harcanmis. Bu emegin karsiligini verebilmek, Istiklal Marsi'ni okutarak, bayragimizi göndere çektirmek her zaman birinci hedefim olmustur. Son maçlarda da bu hedefimi gerçeklestirip insallah güzel emeklilik dönemi geçirmek istiyorum."

Kayaalp, sporu biraktiktan sonra Türk sporuna hizmet etmek için görev almaya hazir oldugunu da sözlerine ekledi.