Konteynerde kalan milli sporcu, depremzede çocuklara tekvando egitimi veriyorMüzahim Zahid Tüzün,Murat Asil- Malatya'da depremde evi agir hasar gören milli sporcu ve antrenör Esme Köksal, kaldigi konteyner kentteki çocuklara tekvando egitimi vererek onlara umut oluyor - Esme Köksal: "Çocuklarin deprem yaralarini sporla iyilestiriyoruz"

Konteynerde kalan milli sporcu, depremzede çocuklara tekvando egitimi veriyorMüzahim Zahid Tüzün,Murat Asil- Malatya'da depremde evi agir hasar gören milli sporcu ve antrenör Esme Köksal, kaldigi konteyner kentteki çocuklara tekvando egitimi vererek onlara umut oluyor
- Esme Köksal:
"Çocuklarin deprem yaralarini sporla iyilestiriyoruz"

MALATYA (AA) - MÜZAHIM ZAHID TÜZÜN/MURAT ASIL - Kahramanmaras merkezli depremlerin büyük yikima neden oldugu Malatya'da yasayan milli sporcu Esme Köksal, kaldigi konteyner kentteki çocuklara tekvando ögreterek depremi unutturmaya çalisiyor.

Tekvandoya 1999 yilinda baslayan ve 10 yildir antrenörlük yapan milli sporcu Köksal, "asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremlere Malatya'da yakalandi.

Evi agir hasar gören Köksal, depremden 3 gün sonra Beydagi Geçici Barinma Merkezi'ndeki konteyner kente yerlesip burada yardim malzemelerinin dagitilmasi için çalismalara katildi.

Konteyner kentteki çocuklara depremi unutturmak isteyen Köksal, onlara burada tekvando ögretmeye basladi.

Yeni sporculari konteynerde yetistirmeye çalisan Köksal, AA muhabirine, tekvandoda Türkiye, Balkan ve uluslararasi sampiyonluklarinin oldugunu anlatti.

Ilk depremde evinde oldugunu belirten Köksal, sunlari kaydetti:

"Ikinci depremde de disaridaydik, Allah'a sükür. Bayagi bir can kaybimiz oldu. Çok ögrencim vefat etti maalesef. Allah rahmet eylesin. Ilk gün deprem olunca sabaha kadar arabalarin içindeydik. Depremden 2-3 gün sonra konteyner kente geldik. Ilk basta tanidiklarimizin ve digerlerinin vesilesiyle gönüllü olarak yardim dagitmaya basladik. Sonraki safhada milletin ihtiyaçlarini giderdikten sonra baktik çocuklar ortada perisan ve psikolojileri bozuk. Ben de sporcu, antrenör olarak bu çocuklara yardimci olmak istedim. Ilk basta disarida biraz spor yaptirma, kosturma, daha sonra yer tesis ettiler hemen sag olsunlar. Ondan sonra çocuklar bilinçli olarak artik amatör sekilde basladi. Her gün ikiser saat antrenman yapiyoruz. Düzenli olarak çalisiyoruz."


- Konteyner kentteki çocuklardan tekvandoya yogun ilgi


Depremin herkeste strese neden oldugunu, tekvandoya yogun ilgi gösteren konteyner kentteki çocuklarin ilk günlere göre kendilerini bu spor sayesinde daha iyi hissettigini dile getiren Köksal, söyle konustu:

"Çocuklar ugrasacaklari esyalari, evleri, oyunlari olmadigi için spor yaparak rahatliyor. Su anda 40 kayit aldim ama kayitsiz çok ögrencim var. Buranin ögrenci kapasitesi çok yüksek. Yaklasik 1000 ögrenci var. Herkesin spor yapmasini istiyoruz tabii. Su anda günde 2 seans ders veriyorum ama bunu 3-4'e de çikarabiliriz. Yeter ki çocuklar spor yapsinlar. Çocuklarin deprem yaralarini sporla iyilestiriyoruz. Biz burada devam ettigimiz müddetçe bu devam edecek."

Depremzede çocuklardan 13 yasindaki Ali Çetinkaya, konteyner kente depremin 3. gününde geldiklerini söyledi.

Tekvandoyu sevdigini anlatan Çetinkaya, "Burada arkadaslarimla spor yapiyorum. Onlarla egleniyorum. Daha önce hiç bilmedigim tekvandonun iyi bir sey oldugunu ögrendim. Su an yapmayi en çok istedigim, en çok sevdigim sey tekvando." ifadelerini kullandi.