Trabzonspor-Adana Demirspor maçinin ardindanSelçuk Kiliç- Trabzonspor Teknik Sorumlusu Orhan Ak: "Bu maçi hem taraftarimiza hem hocamiza armagan ediyoruz" - Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella: "Hak ettigimiz bir sonuç degildi"

Trabzonspor-Adana Demirspor maçinin ardindanSelçuk Kiliç- Trabzonspor Teknik Sorumlusu Orhan Ak:
"Bu maçi hem taraftarimiza hem hocamiza armagan ediyoruz"
- Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella:
"Hak ettigimiz bir sonuç degildi"

TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasinda sahasinda Adana Demirspor'u 4-1 yenen Trabzonspor'un teknik sorumlusu Orhan Ak, "Bu maçi hem taraftarimiza hem hocamiza armagan ediyoruz." dedi.

Teknik direktör Abdullah Avci'nin istifasi nedeniyle takimin basinda sahaya çikan Ak, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisina katildi.

Ak, oyuna çok iyi basladiklarini ve erken golü bulduklarini belirterek, "Daha sonra rakibin 10 kisi kalmasi, firsat gibi gözükürken bizi rehavete soktu. Oyun hizi ve temposunu düsürdük. Rakip de 10 kisi kalmasina ragmen etkili olmaya basladi. 2-1, 3-1'i de yakalayabilirdiler. Ikinci yari daha coskulu hizli oynadik. Özellikle oyuna sonradan giren hücumcu oyuncularin kalitesi devreye girince net skor elde ettik." diye konustu.

Ikinci yari oyunun tamamen kendilerinde oldugunu ifade eden Ak, "Taraftar da destegini yansitmaya baslayinca istedigimiz skor aldik. Tek hedefimiz galibiyetti, onun mutlulugunu yasiyoruz. Hem camia, oyuncu, bizim taraftar için güzel bir hediye oldu. Özellikle hocamizin istifasindan sonra zor bir sürece girdik. Bu maçi hem taraftarimiza hem hocamiza armagan ediyoruz." seklinde konustu.

Ak, sadece Abdullah Avci'nin istifasinin degil birçok etkenin de takimi etkiledigini vurgulayarak, sunlari söyledi:

"Baskanin istifa etmesi, kongre süreci, ciddi belirsizlik var. Oyunculara çok net sekilde yansidi. Onun için gelecekle alakali kaygilar olabilir. Belli hedeflerden kopmussunuz, onun da tedirginligi kaygisi var. Son zamanlarda kazanamamanin takim üzerinde olumsuz durumu olusmustu. Taraftarin inancini kaybetmesi de var. Buranin duygusu baskadir, kazanirken hizli çikarsiniz kaybederken inisler sert olabilir. Burasi büyük camia. 1-2 gün çok zorlandik. Özellikle zihinsel durumun takim üzerinde olumsuzluklarini fark ettik. Ne olursa olsun oyuncu sorumlulugunu bilmeli. Görev kutsaldir. Çiktiginizda perdenin arkasinda ne yasadiginiz önemli degil seyirci için performansinizi vermelisiniz."

Abdullah Avci'nin takimdan ayrilmasina iliskin de Ak, "Herkese nasip olmayan bir ayrilis gerçeklesti. Avci sadece Trabzonspor için degil Türk futbolu için çok degerli spor adami. Bu süreçte kolay degil. 2-3 sene mukavelesi vardi. Kulübün menfaati için böyle bir sey yapti. Biz de saygiyla karsiladik." diye konustu.

Ak, takima 1 hafta izin verdiklerini, takimda devam edip etmeyecegi konusunda ise yönetim kurulunun gerekli açiklamayi yapacagini sözlerine ekledi.


- Montella: "20. dakikadan itibaren takimi begendim"


Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bu sonucu aldiklari için memnuniyetsiz olduklarini belirterek, "Hak ettigimiz bir sonuç degildi." dedi.

Ilk 20 dakika takimini begenmedigini ifade eden Montella, sunlari kaydetti:

"Çünkü çok agresif degildik, cesaretli degildik. 20. dakikadaki kirmizi kart, Belhanda'nin hatasi Peres'in uyanikliligi hakemin karari maçi farkli yere getirdi. 20. dakikadan sonra takimimi çok begendim. Sonuna kadar mücadele gösterdiler. Rakipten birçok bakimdan üstün oynadilar. 21 sut attik, rakip 15 sut atti. Belli dakikadan sonra da hem kalite hem yorgunluk ön planda oldu. Sonuçta bu tarz büyük takimlara karsi ufak tefek hatalar yaptiginizda cezalandiriliyorlar ama takimimi 20. dakikadan itibaren begendim."