GRAFIKLI - Manchester City'nin yildizi Haaland, rekorlar kitabini yeniden yaziyorYunus Kaymaz- Bu sezon Manchester City formasiyla üç kulvarda 39 gol atan Haaland, Tommy Johnson'a ait 94 yillik kulüp rekorunu kirdi - 22 yasindaki yildiz futbolcu, UEFA Sampiyonlar Ligi'nde 30 gole en hizli ve en genç yasta ulasan futbolcu oldu - 63 dakikada Leipzig aglarini 5 kez havalandiran Haaland, Sampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atan futbolcular kulübüne katildi

GRAFIKLI - Manchester City'nin yildizi Haaland, rekorlar kitabini yeniden yaziyorYunus Kaymaz- Bu sezon Manchester City formasiyla üç kulvarda 39 gol atan Haaland, Tommy Johnson'a ait 94 yillik kulüp rekorunu kirdi
- 22 yasindaki yildiz futbolcu, UEFA Sampiyonlar Ligi'nde 30 gole en hizli ve en genç yasta ulasan futbolcu oldu
- 63 dakikada Leipzig aglarini 5 kez havalandiran Haaland, Sampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atan futbolcular kulübüne katildi

ISTANBUL (AA) - YUNUS KAYMAZ - Manchester City'deki ilk sezonunda ortaya koydugu performansla futbolseverleri büyüleyen Erling Haaland, rekorlarina yenilerini eklemeye devam ediyor.

Genç yasina karsin üzerindeki baskinin üstesinden gelen ve takiminin skor yükünün yarisina yakinini karsilayan Norveçli futbolcu, UEFA Sampiyonlar Ligi'nde Leipzig'i 7-0 yendikleri maçta da sahadan rekorlarla ayrildi.

22 yasindaki futbolcu, Manchester ekibinin Sampiyonlar Ligi'ndeki 14 golünün 10'una, ligde de 67 golün 28'ine imza atti.


- 94 yillik kulüp rekorunu kirdi


Manchester City formasiyla ligde, Lig Kupasi'nda ve Sampiyonlar Ligi'nde toplam 39 gole ulasan Erling Haaland, kulüp tarihine geçti.

Haaland, 1928-1929 sezonunda 38 gol atan Tommy Johnson'i geride birakarak bir sezonda en çok gol atan futbolcu rekorunu kirdi.


- Rekorlarinda "hizli" ve "genç"


Ilk yarisinda "hat-trick" yaptigi Leipzig maçinda 5 kez rakip fileleri havalandiran Haaland, UEFA Sampiyonlar Ligi'nde 30 gole en hizli ve en genç yasta ulasan futbolcu oldu.

22 yas 236. gününde 30 gole ulasan Norveçli yildiz, Kylian Mbappe'nin 22 yas 352 günle kirdigi rekoru geride birakti.

"Devler Ligi"ndeki 25. maçinda 30 gole ulasarak erisilmesi güç bir istatistige imza atan Haaland, 34 karsilasmayla bu alanda rekoru elinde tutan eski Hollandali futbolcu Ruud Van Nistelrooy'u zirveden indirdi.


- Bir maçta 5 gol atanlar kulübünün yeni üyesi


Haaland, Sampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atan 3. futbolcu oldu.

Turnuvada daha önce Ekim 2014'te Shakhtar Donetsk formasiyla Brezilyali Luiz Adriano, Mart 2012'de de Barcelona formasiyla Lionel Messi, takimlari adina 5 gol kaydetmisti.


- Akli iki "hat-trick" rekorunda kaldi


Karsilasmanin 63. dakikasinda teknik direktör Pep Guardiola tarafindan oyundan alinan Haaland, Sampiyonlar Ligi'nde ayni maçta iki kez hat-trick yapan ilk oyuncu olabilmesi için Ispanyol teknik adamin kendisini oyunda tutmasi gerektigini söyleyerek esprili bir açiklamada bulundu.

Norveçli yildiz, "Dürüst olmak gerekirse golleri hatirlamiyorum. Kutlamalardan sonra çok yorgundum. Ama bizim için büyük bir geceydi ve gurur duyuyorum. Bes gol atmak ve evimizde 7-0 kazanmak beni çok mutlu etti." diye konustu.

Guardiola ise Haaland'in kulüpteki ilk sezonunu 50'den fazla golle tamamlamasinin sürpriz olmayacagini belirterek, "60 dakikada bes gol atmak onun inanilmaz bir futbolcu, büyük bir yetenek oldugu anlamina geliyor. Gücü var, mantalitesi var, seri bir kazanan. Bu rekabette Erling gibi bir futbolcuya sahip olmak çok önemli." degerlendirmesinde bulundu.