ISTAD'in nevruz etkinliginde depremde hayatini kaybedenler anildiLale Bildirici Büyükkarakaya- Istanbul Türkiye Azerbaycan Dayanisma ve Kültür Derneginin düzenledigi etkinlikte Kahramanmaras merkezli depremlerde vefat edenler için Kur'an-i Kerim okundu, dualar edildi - Kadiköy Kaymakami Muhittin Pamuk: - "Bu bayramda, özellikle o bölgenin çocugu olarak 6 Subat'ta meydana gelen deprem felaketiyle birlikte o hüznü de o üzüntüyü de hep beraber ne yazik ki yasiyoruz"

ISTAD'in nevruz etkinliginde depremde hayatini kaybedenler anildiLale Bildirici Büyükkarakaya- Istanbul Türkiye Azerbaycan Dayanisma ve Kültür Derneginin düzenledigi etkinlikte Kahramanmaras merkezli depremlerde vefat edenler için Kur'an-i Kerim okundu, dualar edildi
- Kadiköy Kaymakami Muhittin Pamuk:
- "Bu bayramda, özellikle o bölgenin çocugu olarak 6 Subat'ta meydana gelen deprem felaketiyle birlikte o hüznü de o üzüntüyü de hep beraber ne yazik ki yasiyoruz"

ISTANBUL (AA) - Istanbul Türkiye Azerbaycan Dayanisma ve Kültür Derneginin (ISTAD) düzenledigi nevruz etkinliginde 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenler dualarla anildi.

Kadiköy'de dernek merkezindeki etkinlikte saygi durusunda bulunuldu, Türkiye ve Azerbaycan'in milli marslari okundu.

Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenler için Kur'an-i Kerim okunan programda dua edildi.

Kadiköy Kaymakami Muhittin Pamuk, burada yaptigi konusmada, Nevruz Bayrami'nin tüm dünyaya baris ve huzur getirmesini diledi.

Nevruzun ayni zamanda dirilisin sembolü oldugunu ifade eden Pamuk, "Bu bayramda, özellikle o bölgenin çocugu olarak 6 Subat'ta meydana gelen deprem felaketiyle birlikte o hüznü de o üzüntüyü de hep beraber ne yazik ki yasiyoruz. Fakat bu hüzün, bu aci bize Azerbaycan-Türkiye dostlugunun ve kardesliginin de bir yansimasini gösterdi. Bu felakette yardima kosan ilk kardesimiz can Azerbaycan oldu." dedi.

Kaymakam Pamuk, nevruzun Türk dünyasinda 4 bin yillik bir kültürel miras oldugunu belirtti.

Bu mirasa sahip çikmanin, yasatmanin ve genç kusaklara aktarmanin son derece önemli oldugunu vurgulayan Pamuk, "Çünkü ülkeler ortak degerlerle birbirlerine yaklasirlar, dostluklari, kardeslikleri artar. Iste burada bugün Türkiye, ISTAD'in düzenlemis oldugu bu programda yüregimiz birlikte atiyor, hep beraberiz. Heyecanla bayraminizi kutluyoruz." diye konustu.

ISTAD Genel Baskani Sefer Karakoyunlu ise nevruz etkinliginde yakin zamanda deprem sonucu hayatini kaybedenleri andiklarini kaydetti.

Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet dileyen Karakoyunlu, "Bahara, yere, göge, topraga, suya yüce Yaratan'in nakis nakis isledigi bu güzellikler tüm insanoglunun kalbine de islenmis olur. Gelecekte insanlar daha mutluluk içerisinde, baris ve kardeslik içerisinde yasar." dedi.

Etkinlik kapsaminda Kadiköy Mürver Çiçegi Sokak'ta nevruz atesi yakildi.

Katilimcilarin atesin üzerinden atlayip demir dövdügü etkinlikte yumurta tokusturuldu.