"Yarinin Kadin Yildizlari: Genç Kadin Müzisyenler Destek Fonu"nu kazananlar belli olduHilal Ustuk

"Yarinin Kadin Yildizlari: Genç Kadin Müzisyenler Destek Fonu"nu kazananlar belli olduHilal Ustuk

ISTANBUL (AA) - 51. Istanbul Müzik Festivali ve Türkiye Sinai Kalkinma Bankasi (TSKB) isbirliginde verilen "Yarinin Kadin Yildizlari: Genç Kadin Müzisyenler Destek Fonu", bu yil 21 genç kadin müzisyene katki saglayacak.

Istanbul Kültür Sanat Vakfindan (IKSV) yapilan açiklamaya göre, Naz Irem Türkmen, Ceren Altinel, Gökçe Akkoyunlu, Defne Erdem, Ceylan Ölmez, Nihan Ulutan, Ayben Sever, Gizem Güllü, Eda Öncül, Ilayda Gülümser, Ece Ataç, Beste Eser, Mercan Aldemir, Çagla Ulusev, Eylül Sümbül, Idil Olgar, Defne Kükürt, Ipek Sinem Karali, Idil Naz Alici, Alara Hekimoglu ve Perla Alara Kursun fondan yararlanmaya hak kazandi.

Festival, genç kadin müzisyenlerin egitimlerine yurt disinda devam etmesine, yarismalara ve orkestra seçmelerine katilmalarina veya iyi bir enstrümana sahip olmalarina katkida bulunuyor.

Fondan yararlanmaya hak kazanan müzisyenlere, ihtiyaç duyduklari oranda fon paylastirilacak.

- Yarinin Kadin Yildizlari 11 Haziran’da Süreyya Operasi’nda

Fonu almaya hak kazanan müzisyenler, 1-17 Haziran'da gerçeklestirilecek festivalde konser verecek. TSKB isbirligiyle 11 Haziran'da Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi Sahnesi'nde gerçeklesecek konserde, projenin bu yilki kanaat önderi, Veriko Tchumburidze de müzisyenlerle ayni sahneyi paylasacak.

Festivalin TSKB destegiyle Cumhuriyet’in 100. yili anisina siparis ettigi ve genç müzisyen Cem Esen tarafindan bestelenen eser de ilk konserde yorumlanacak.