ÖZEL HABER GÜNDEMI / 28 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

ÖZEL HABER GÜNDEMI / 28 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Aylik düzenlemesi emeklilerde promosyon artisi beklentisi olusturdu

- En düsük emekli ayliginin 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardindan emeklilerin gözü banka promosyonunda yapilacak artisa çevrildi

- TÜED Genel Baskani Kazim Ergün:

- "Yeni rakamla en düsük emekli ayligi Aralik 2022'ye göre yaklasik yüzde 114 artirilmis olacak. Banka promosyonu da bu oranda artirilmali"

(Özcan Yildirim/Ankara)


2- Istanbul'daki 545 tarihi yapi depreme dayanikli sekilde restore edildi

- Güçlendirme ve restorasyon çalismalarini depreme dayanikliliga göre sekillendiren Vakiflar Genel Müdürlügü, 2002'den bu yana Istanbul'da 300 tarihi yapinin restorasyonunu tamamladi

- Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Miras ekipleri, aralarinda Yerebatan Sarnici, Hasanpasa Gazhanesi ve Troleybüs Kuvvet Merkezi ile türbe, çesme ve hazirelerin yer aldigi 245 tarihi yapinin restorasyonunu bitirdi

(Kübra Kara/Istanbul)


3- Halkbank, CEV Sampiyonlar Ligi'nde yazdigi hikayenin sonunu "mutlu" bitirmeyi arzuluyor

- Basantrenör Taner Atik: "Halkbank bu sene bir hikaye yazdi. Dolayisiyla bu hikayenin çok güzel bir sonla bitmesi lazim. Bu sonu da final oynama hakki elde ederek yazmamiz gerekiyor"

- "Jastrzebski Wegiel'in bazi oyuncularini 'star' olarak nitelendirebiliriz. Ancak biz de star bir takimiz"

(Muhammed Boztepe/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)


4- Semih Sayginer, efsane bilardocu Raymond Ceulemans’i agirladi

- 21 kez dünya, 48 kez Avrupa sampiyonu olan Raymond Ceulemans: "Sarkici Baha ve kaptanla (Tümer Metin) oynayacagim. Bunu sevdim"

- Dünya Sampiyonu bilardocu Semih Sayginer: "Futbolda Pele, boksta Muhammed Ali ne ise, bizim bransimizda da böyle bir isimden bahsediyoruz"

- "Sabah evinizde kalkiyorsunuz, alt katta bilardo masaniz var. Iniyorsunuz asagiya ve orada Ceulemans topa vuruyor. Bence çok havali, müthis bir sey"

(Bozhan Memis/Istanbul) (Fotografli-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.