Adiyaman'da selde kaybolan anne kizi yaklasik 500 kisilik ekip ariyorMesut Varol,Orhan Pehlül- Koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan: - "Ekiplerimiz gece ve gündüz durmaksizin çalismalarini sürdürüyor. Bir yandan cihazlar, bir yandan sondalama ve bosluk arama cihazlari kullaniliyor"

Adiyaman'da selde kaybolan anne kizi yaklasik 500 kisilik ekip ariyorMesut Varol,Orhan Pehlül- Koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan:
- "Ekiplerimiz gece ve gündüz durmaksizin çalismalarini sürdürüyor. Bir yandan cihazlar, bir yandan sondalama ve bosluk arama cihazlari kullaniliyor"

ADIYAMAN (AA) - Adiyaman'in Tut ilçesinde saganak sonrasi meydana gelen selde kaybolan anne ile kizinin bulunmasi için baslatilan çalismalar sürüyor.

Saganak sonrasi ilçe merkezinden geçen derenin dün tasmasi sonucu kaybolan kisilerin bulunmasi için aralarinda Mersin Sahil Güvenlik Su Alti Arama Kurtarma, polis dalgiç, jandarma arama kurtarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin bulundugu yaklasik 500 kisilik ekip görev yapiyor.

Is makinelerinin de destek verdigi çalismalarda kayip oldugu belirtilen anne Fatma ile 1,5 yasindaki kizi Zeynep Zümra Tekdal'a ulasilmaya çalisiliyor.

Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, AA muhabirine, iki gündür arama faaliyetlerine kesintisiz devam ettiklerini söyledi.

Ikinci sel ihtimaline karsi bazi önlemlerin alindigini anlatan Özkan, "Arama çalismalarina konteynerin kaydigi yerden Yaylali köyüne kadarki 20 kilometrelik hat boyunca devam ediliyor. Ekiplerimiz gece ve gündüz durmaksizin çalismalarini sürdürüyor. Bir yandan termal, bir yandan sondalama ve bosluk arama cihazlari kullaniliyor. Bunun yaninda sondalama yapilan alanlarda ince tarama usulüyle kaldirma çalismasi yürütülüyor." dedi.

- Riskli görülen evler tahliye edildi

Vali Özkan, konteynerin kaydigi dere yatagi üzerindeki 6 evi bosalttiklarini bildirerek, Çanakçi bölgesi denilen mevkide de DSI ekiplerinin incelemelerini sürdürdügünü aktardi.

O bölgede de riskli görülen 5-6 evdeki vatandaslarin tahliye edildigine deginen Özkan, "Dolayisiyla bir yandan arama, bir yandan dere yataklarinin bosaltilmasi, bir yandan da gündelik hayati normale döndürme çalismalari sürüyor. 11 ili kapsayan deprem felaketi, bunun yaninda üst üste gelen sel felaketleri üzücü. Bizler ümitle, gayretle ve cesaretle devletimizin tüm imkanlariyla sahadayiz." ifadesini kullandi.