Birlesik Krallik, Amazon ormanlarinin korunmasi için Kolombiya'ya mali destek saglayacakSinan Dogan

Birlesik Krallik, Amazon ormanlarinin korunmasi için Kolombiya'ya mali destek saglayacakSinan Dogan

BOGOTA (AA) - Kolombiya Disisleri Bakani Alvaro Leyva, Amazon ormanlarinin korunmasi kapsaminda Birlesik Krallik tarafindan 13 milyon sterlinden fazla destek saglanacagini bildirdi.

Birlesik Krallik Disisleri Bakani James Cleverly ile Guaviare yönetim bölgesinde bir araya gelen Leyva, mevkidasiyla dünyanin en güzel tropik ekosistemlerinden "Cerro Azul Tabiat Parki"nda gezi gerçeklestirdi.

Leyva, burada basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Amazon ormanlarinin Kolombiya'daki kismi için Birlesik Krallik tarafindan 13 milyon sterlinden fazla katki sunulacagini belirtti.

Birlesik Krallik yönetimine destek için tesekkür eden Leyva, agaçlandirma projelerinin finanse edilmesinin herkesi sevindiren bir gelisme oldugunu söyledi.

Leyva, Kolombiya'nin gezegene zarar veren her seyle mücadele etme taahhüdü verdigini hatirlatarak, Birlesik Krallik'in ülkesinin en önemli müttefiklerinden biri oldugunu söyledi.

Bakan Leyva, Birlesik Krallik'tan gelecek finans sayesinde bölgedeki ormansizlasmaya karsi etkin mücadele ve sürdürülebilir çevre politikalarinin tesvik edilecegini vurguladi.

Iki ülkenin 198 yillik diplomatik iliskiye sahip oldugunu animsatan Leyva, Kasim 2016'da devlet ile Kolombiya Devrimci Silahli Kuvvetleri (FARC) arasinda yapilan anlasmaya Birlesik Krallik tarafindan katki sunuldugunu bildirdi.