Akbank Yönetim Kurulu Baskani Dinçer: "Ekonomiye ve bankacilik sektörüne katkidan gurur duyuyoruz"Mehmet Kadir Kilinç- "Akbank’in müsterilerinin degisen ihtiyaçlarini karsilayabilen ve inovasyona verdigi önemle sektöründe liderligini koruyan bir kurum haline geldigini görüyoruz"

Akbank Yönetim Kurulu Baskani Dinçer: "Ekonomiye ve bankacilik sektörüne katkidan gurur duyuyoruz"Mehmet Kadir Kilinç- "Akbank’in müsterilerinin degisen ihtiyaçlarini karsilayabilen ve inovasyona verdigi önemle sektöründe liderligini koruyan bir kurum haline geldigini görüyoruz"

ISTANBUL (AA) - Akbank Yönetim Kurulu Baskani Suzan Sabanci Dinçer, "Akbank’in müsterilerinin degisen ihtiyaçlarini karsilayabilen ve inovasyona verdigi önemle sektöründe liderligini koruyan bir kurum haline geldigini görüyoruz. Türk ekonomisine ve bankacilik sektörüne yaptigimiz katkilardan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

Akbank'tan yapilan açiklamaya göre, Akbank Yönetim Kurulu Baskani Suzan Sabanci Dinçer, bankanin olagan genel kurulu sonrasinda açiklamada bulundu.

Dinçer, 2023'ün Cumhuriyetin 100’üncü, Akbank’in 75’inci yili oldugunu belirterek, "Çok az sirketin erismeyi basardigi bu önemli dönüm noktasinin, bu kadar anlamli bir yila denk gelmesinden dolayi büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu özel yil vesilesiyle bankamizin bugünlere gelmesinde emegi geçmis tüm Akbanklilara sükranlarimi sunar, ebediyete intikal eden degerli büyüklerimizi sevgi, saygi ve rahmetle anmak isterim. Bunun yani sira, bize her zaman güvenen ve gelecege hazirlayan hissedarlarimiza, çalisanlarimiza, müsterilerimize ve tüm diger paydaslarimiza çok tesekkür ederim." degerlendirmesini yapti.

Dinçer, Akbank’in müsterilerinin degisen ihtiyaçlarini karsilayabilen ve inovasyona verdigi önemle sektöründe liderligini koruyan bir kurum haline geldigini, Türk ekonomisine ve bankacilik sektörüne yaptiklari katkilardan gurur duyduklarini kaydetti.

Suzan Sabanci Dinçer, Genel Kurul sonrasinda Akbank’in asagidaki verilerini de basinla paylasti.

Buna göre, 2022 yil sonu itibariyla bankanin verileri su sekilde: "Aktif büyüklügü 1 trilyon 147 milyar TL, aktif karliligi yüzde 6,2, özkaynaklar 153,6 milyar TL, özkaynak karliligi: yüzde 54,7 sermaye yeterlilik orani yüzde 23,2, aktif müsteri sayisi: 10,8 milyon, yillik aktif müsteri sayisi artisi 2,3 milyon, çalisan sayisi 12 binin üzerinde , sube sayisi 711"

- "Uluslararasi danisma kurulumuz zengin bir bilgi ve tecrübeyi Akbank’ta bulusturuyor"

Akbank'in geçmis 75 yilda edindigi basarilari ve büyümeyi gelecekte de sürdürmek için gerekli temele fazlasiyla sahip oldugunu vurgulayan Dinçer, sunlari kaydetti:

"Akbank’in en büyük güçlerinden biri de Uluslararasi danisma kurulu. Kurulumuz her biri kendi alaninin son derece deneyimli üyeleriyle bankamizin güçlü performansina önemli katkilarda bulunmakta, dünyanin farkli yerlerinden zengin bir bilgi ve tecrübeyi Akbank’ta bulusturmaktadir. Bu yil 14.yilina giren Kurulumuz, müsterilerimize en iyi hizmeti sunma taahhüdümüzün de bir kaniti niteligindedir. Her zaman bir adim önde olmamiza ve degisen ortama uyum saglamamiza imkan veren Uluslararasi Danisma Kurulumuza katkilari ve özverileri için sükranlarimi sunmak isterim. Akbank’i daha da güçlendirmek için birlikte çalismaya devam etmeyi sabirsizlikla bekliyorum"

Verilen bilgiye göre, Bu yil Suzan Sabanci Dinçer’in ev sahipliginde Türkiye’de bir araya gelecek olan Akbank Uluslararasi Danisma Kurulu (IAB) 2009'da Yönetim Kurulu Baskani Suzan Sabanci Dinçer’in liderliginde küresel ve yerel gelismeleri degerlendirmek ve bunlarin Akbank için stratejik çikarimlarini tartismak için kuruldu.

Sabanci Dinçer baskanliginda toplanan IAB su isimlerden olusuyor:

"TGG Group Yönetici Ortagi Hamid Biglari; JP Morgan Ltd. Yönetim Kurulu Baskani Sir Winfried Bischoff; Lordlar Kamarasi Yasam Boyu Üyesi, Birlesik Krallik eski Ticaret ve Yatirim'dan Sorumlu Devlet Bakani ve HSBC Holdings plc eski Grup Yönetim Kurulu Baskani Stephen Green; Olayan Financing Company Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Genel Müdürü Lubna Olayan; Harvard Business School Ögretim Üyesi Dante Roscini; Zurich Insurance Group Ltd. ve Zurich Insurance Company Ltd Yönetim Kurulu Baskani Tom de Swaan; Societe Generale Yönetim Kurulu Baskani Lorenzo Bini Smaghi; Akbank Genel Müdürü Hakan Binbasgil; Akbank Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Murahhas Üye Eyüp Engin; Akbank Kredilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Ahmet Fuat Ayla."