ISTIB Baskani Kopuz: "Ramazanda fiyatlarin yükselmemesi için herkes üstüne düseni yapmali"Gökhan Yildiz- "Gida sektörü olarak yüksek talep beklentisini fiyatlamamali, firsatçilara izin vermemeliyiz" - "Inaniyorum ki bu süreçte toplumsal dayanismamizi güçlendirecek, maddi manevi anlamda bir bütün olarak depremzede kardeslerimizin yanlarinda olmayi sürdürecegiz"

ISTIB Baskani Kopuz: "Ramazanda fiyatlarin yükselmemesi için herkes üstüne düseni yapmali"Gökhan Yildiz- "Gida sektörü olarak yüksek talep beklentisini fiyatlamamali, firsatçilara izin vermemeliyiz"
- "Inaniyorum ki bu süreçte toplumsal dayanismamizi güçlendirecek, maddi manevi anlamda bir bütün olarak depremzede kardeslerimizin yanlarinda olmayi sürdürecegiz"

ISTANBUL (AA) - Istanbul Ticaret Borsasi (ISTIB) Yönetim Kurulu Baskani Ali Kopuz, ramazanda fiyatlarin yükselmemesi için herkesin üstüne düseni yapmasi gerektigini belirterek, "Gida sektörü olarak yüksek talep beklentisini fiyatlamamali, firsatçilara izin vermemeliyiz" ifadelerini kullandi.

Ali Kopuz, ramazan ayi dolayisiyla yayinladigi mesajda, ramazanin, kendini digerinin yerine koyabilme anlamina gelen empati ve hiçbir çikar gözetmeden baskalari için fedakarlikta bulunmak anlamina gelen digerkâmlik duygularinin pekistigi bir ay oldugunu vurguladi.

Bu ramazan da oruçla nefisleri dizginlemeye çalisirken, tüm dünyada gidaya erisim sorunu yasayan milyonlarca insanin durumunu da daha iyi idrak edilecegini belirten Kopuz, "Bu nedenle nefislerin terbiye edildigi ve kardeslik suurumuzun tazelendigi mübarek ramazan ayina erismenin manevi huzuru içerisindeyiz. Basta oruç ibadeti olmak üzere bu ayda eda edilecek ibadetlerimizin Allah katinda makbul olmasini niyaz ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Ramazan ayina yasanan büyük deprem felaketinin gölgesinde buruk olarak erisildigini ifade eden Kopuz, "Ramazan-i Serif, aziz milletimizin en güzel hasletlerinden olan yardimlasma, paylasma yani infak etme gibi insani görevlerimizi her zamankinden daha önemli hale getiriyor. Inaniyorum ki bu süreçte toplumsal dayanismamizi güçlendirecek, maddi manevi anlamda bir bütün olarak depremzede kardeslerimizin yanlarinda olmayi sürdürecegiz. Tüm Müslümanlarin ihtiyaç sahiplerine infakta adeta yaristigi bu ayda bilhassa deprem bölgesindeki kardeslerimize öncelik verecegiz." ifadelerini kullandi.

ISTIB Baskani Kopuz, gida sektörünün ramazan ayinin ruhuna uygun hareket edecegine inandigini kaydederek, söyle devam etti:

"Pandemi, savaslar, enerji krizi ve iklim degisikliginin etkileriyle baslayan gida fiyatlarindaki artis egilimi ne yazik ki sürüyor. Her ramazan ayinda artan talep dolayisiyla ürün arzinda bazi sikintilar olusur. Bu da fiyatlarin yükselmesine yol açar. Bu ramazan, fiyatlarin yükselmemesi için herkes üstüne düseni yapmali. Gida sektörü olarak yüksek talep beklentisini fiyatlamamali, firsatçilara izin vermemeliyiz. Bu vesileyle, deprem felaketinde kaybettigimiz vatandaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ramazan ayinin aziz milletimiz ve tüm Islam âlemine hayirlar getirmesini temenni ediyorum."