Adana'da kadinlar depremzedeler için üretime devam ediyorBetül Aklan

Adana'da kadinlar depremzedeler için üretime devam ediyorBetül Aklan

ADANA (AA) - Adana'da, Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi'nde Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerde yasayan afetzedelerin ihtiyaçlarina yönelik malzemeler üretiliyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan ihtiyaçlar dogrultusunda seferber olan Kadin Dayanisma Merkezi'nde depremzedeler ve afet bölgesindeki hastaneler için üretilen malzemeler bölge illerine sevk edildi.

Merkezde hazirlanan 2 bin 500 bere, 2 bin 500 atki, 100 bin ekolojik ped, 5 bin polar battaniye, 5 bin nevresim takimi ve 2 bin deprem dayanisma çantasi, afetzedelere ulastirildi.

Açiklama görüslerine yer verilen Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, ilk depremlerin hemen ardindan baslattiklari dayanisma çalismalarini araliksiz sürdürdüklerini bildirdi.

Belediyeye ait tüm üretim alanlarinda depremzedeler için üreterek afet bölgesine sevk ettiklerini belirten Akay, "Kadin Dayanisma Merkezi'miz de bu dayanismaya önemli katkilar sagliyor. Yaralarimizi dayanismayla, birlik ve beraberlik içinde saracagiz." ifadesini kullandi.