Besiktas, "Birakmam Seni Türkiyem" kampanyasini baslattiBozhan Memis- Kulüp baskani Ahmet Nur Çebi: "Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluslarindan oldugumuzu biliyoruz. Çocuklarimizin yaninda oldugumuz hissettirmek istiyoruz. Bunun için 'Birakmam Seni Türkiyem' kampanyasini baslatiyoruz" "Yönetim kurulu olarak 10 milyon lira veriyoruz. Umarim devamini muhtesem sekilde tamamlayacagiz"

Besiktas, "Birakmam Seni Türkiyem" kampanyasini baslattiBozhan Memis- Kulüp baskani Ahmet Nur Çebi:
"Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluslarindan oldugumuzu biliyoruz. Çocuklarimizin yaninda oldugumuz hissettirmek istiyoruz. Bunun için 'Birakmam Seni Türkiyem' kampanyasini baslatiyoruz"
"Yönetim kurulu olarak 10 milyon lira veriyoruz. Umarim devamini muhtesem sekilde tamamlayacagiz"

ISTANBUL (AA) - Besiktas Kulübü, deprem bölgesindeki yaralarin sarilmasi ve bölgeye okullar yapilmasi amaciyla "Birakmam Seni Türkiyem" kampanyasini baslatti.

Vodafone Park'ta düzenlenen basin toplantisinda Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi, Besiktas Kulübü Asbaskani Serhan Çetinsaya, Besiktas Kulübü Genel Sekreteri Mehtap Ferah açiklamalarda bulundu.

Besiktas Yönetim Kurulu, camianin, deprem bölgelerine ve depremzedelere yönelik yaptigi yardimlari tek çati altinda topladi.

Camia olarak depremin yasandigi ilk andan itibaren harekete geçtiklerini belirten Ahmet Nur Çebi, bölgede yasananlari unutturmayacaklarini ve zarar gören ailelere katki vermeye devam edeceklerini söyledi.

Vodafone Park'in merkezi bir yerde olmasi sebebiyle ilk günden itibaren yardim için yogun bir katilim oldugunu aktaran Çebi, "Yardimlar amacina ulasmistir ve devam etmektedir. Bu operasyon günlerce devam etti ve ediyor. Derneklerimizin verdigi katkilarla, yardimlarin çok saglikli sekilde ihtiyaç sahiplerine ulasmasi saglandi. Yurt içinde 170, yurt disinda 40 olan derneklerimizin 60 bine yakin üyesi var. Verdikleri destek çok önemli. Taraftarlarimizin özellikle 'Çocuklarin yüzleri gülsün' kampanyasiyla, dünyada 5 milyar izlenmeye ulasan organizasyonumuzun ne kadar faydali ve önemli oldugunu gördük. 225 tirdan olusan yardim gönderdik. 2 çadir kent kurduk, Üçüncüyü tamamlamak üzereyiz. Oyun alanlari olusturduk. 40 is makinesi, 5 tanker yakit, 5 bin kapasiteli asevi olusturduk. Depremin ardindan sürekli kan bagisi organize edildi. Yardimlarimiz devam edecek." ifadelerini kullandi.


- "Çocuklarimiza okul yapmamiz gerektigini düsündük"

Hatay'a yapilan ziyaretler sirasinda karsilastiklari tablonun çok kötü oldugunu vurgulayan Çebi, söyle devam etti:

"Televizyonda izlediklerimizden öte manzaralardi. Bu isin pesini birakmamamiz gerekiyor. Özellikle Hatayspor'u ziyarete giderken 2 çökmüs okul gördük ve çocuklarimiza okul yapmamiz gerektigini düsündük. Besiktas olarak 'Omuz Omuza' ve 'Türkiye Tek Yürek' kampanyalarinda da yer aldik. Besiktas olarak olusturdugumuz kampanyaya da simdi basliyoruz. Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluslarindan oldugumuzu biliyoruz. Çocuklarimizin yaninda oldugumuz hissettirmek istiyoruz. Bunun için 'Birakmam Seni Türkiyem' kampanyasini baslatiyoruz."

Yardim kampanyasinda Bekir isimli minik bir taraftarin kumbarasini verdigine dikkat çeken ve bu kumbarayi basin toplantisina getiren Ahmet Nur Çebi, "Bekir kardesimizin kumbarasinda 500 lira var. Bu 500 lira kampanyanin baslangici olacak. Bekir'e çok tesekkür ediyorum. Böyle bir çocugun bu duygularla yasadigi ülkenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Tüm Besiktas camiasini Bekir gibi olmaya davet ediyorum. Özellikle is adamlarimizin okullara isimlerini verebileceklerini de söyleyeyim. Dolayisiyla 'Birakmam Seni Türkiyem' hesabimiz bugün açildi. 50 liralik bagislari 'Birakmam' yazarak 1903'e gönderebilirsiniz. Bütün takimlara gönül verenleri bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Bekir kardesimizin 500 lirasinin yani sira, biz de yönetim kurulu olarak 10 milyon lira veriyoruz. Umarim devamini muhtesem sekilde tamamlayacagiz." diye konustu.


- "Almanya ve Azerbaycan takimlariyla yardim maçi için görüsüyoruz"

Deprem bölgesine yardim için birçok projeleri oldugunu ve özellikle depremin en çok etkiledigi çocuklar için projeler gelistirdiklerini kaydeden Çebi, amatör subelerden birçok hocanin ve sporcunun gönüllü olarak bölgede oldugunu söyledi.

Milli arada dostluk maçi planladiklarini anlatan Çebi, "Almanya ve Azerbaycan takimlariyla yardim maçi için görüsüyoruz. Milli takim arasinda yapilacak bir maçin gelirinin deprem bölgesine bagislanmasi söz konusu. Müze ve stat gezisinden yilda 1 milyon liradan fazla gelirimiz var. Yönetim olarak bu gelirin oldugu gibi bagislanmasi karari aldik." degerlendirmesinde bulundu.

Hatay ziyareti sirasinda çöken 2 okulun kendisini çok etkiledigini yineleyen Çebi, "Oradaki insanlarin nasil aci çektigini, ruhsal olarak nasil izdirap çektigini o anda iyice anladim. Bu deprem gündüz olsaydi, o okullardaki çocuklarimiz maalesef bugün hayatta olmayacaklardi. Bizim su andaki hedefimiz okullarin yapimina bir an önce baslamak ve yaz sonunda baslayacak egitim dönemine yetistirmek." ifadelerini kullandi.


- Çetinsaya: "Minimum 6 okul yapmayi planliyoruz"

Yapilacak okul projesiyle ilgili detaylari paylasan Besiktas Asbaskani Serhan Çetinsaya ise konuyu Milli Egitim Bakani Mahmut Özer'le paylastiklarini ve Özer'in kendilerine betonarme bina yerine, daha uygun fiyatli daha çok sayida okul yapmanin uygun olacagini aktardigini söyledi.

Sartnamelerin hazirlandigini ve maliyet hesaplamalarinin da yapildigini vurgulayan Çetinsaya, sunlari kaydetti:

"Projeye Malatya Teknokent'in içinde bir okulla baslayacagiz. Bagis ve yardim tutarina göre ne kadar çok okul yapabilirsek, bize de yer temini yapilacak. Tasarladigimiz okullar tek katli, hafif çelik. 1 hafta, 10 günlük sürede fabrikadan çikabilecek ve içerideki iç imalatlarin 1 ayda bitebilecegi yapilar. 700 metrekarelik yapilar planliyoruz. 10-12 derslik, kantin, müdür odasi, belki bir bilgisayar odasi olabilecek okullar yapmak üzere yola çiktik. Besiktas camiasi olarak bu isi alnimizin akiyla yapacagimizi düsünüyorum. Minimum 6 okul yapmayi planliyoruz. Deprem belki 1 dakika sürüyor ama belki 1 yil, belki 3 yil boyunca bu yaralari sarmaya devam edecegiz. Ama okul kampanyasi çabuk tamamlanmali. Lütfen kimse ertelemesin, geciktirmesin. Besiktasli insanlarin yapacagi yardim, sadece bizim ve is adamlarinin verdikleri degil, Bekir gibi taraftarlarin verdikleri ve SMS'ler çok önemli."

Deprem bölgesine camia olarak yaptiklari yardimlarla ilgili bilgi veren Besiktas Genel Sekreteri Mehtap Ferah da bölgeye 200'ün üzerinde tir gönderdiklerini, yardimlara da devam edeceklerini dile getirdi.