AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki, Hatay'da konustu:Orhan Onur Gemici- "Sayin Cumhurbaskanimizin talimatiyla, su anda bizim 807 belediyemizin 235'ini 'kardes belediye' olarak ki bunlar en güçlü mali imkanlari, personeli, çalistirabilecegi ekibi, is makineleri olan belediyelerimiz, bu bölgelerde süresiz görevlendirdik" - "Biz bir taraftan burada yaralari sarmaya devam edecegiz bir taraftan da kentsel dönüsümü dogru bir sekilde yapip Türkiye'yi gelecege hazirlayacagiz"

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki, Hatay'da konustu:Orhan Onur Gemici- "Sayin Cumhurbaskanimizin talimatiyla, su anda bizim 807 belediyemizin 235'ini 'kardes belediye' olarak ki bunlar en güçlü mali imkanlari, personeli, çalistirabilecegi ekibi, is makineleri olan belediyelerimiz, bu bölgelerde süresiz görevlendirdik"
- "Biz bir taraftan burada yaralari sarmaya devam edecegiz bir taraftan da kentsel dönüsümü dogru bir sekilde yapip Türkiye'yi gelecege hazirlayacagiz"

HATAY (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatiyla, AK Parti'li 807 belediyeden 235'inin "kardes belediye" olarak Kahramanmaras ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen illerde süresiz görevlendirildigini bildirdi.

Özhaseki, bölgede yürütülen çalismalari degerlendirmek üzere, Hatay Il Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde, AK Parti'li belediye baskanlarinin katilimiyla düzenledigi toplantinin açilisinda yaptigi konusmada, bin yillik Anadolu medeniyetinde görülen en büyük felaketlerden biriyle karsi karsiya olundugunu söyledi.

Depremlerde 11 il merkezinin yani sira çok sayida ilçe ve köyün de hasar gördügünü belirten Özhaseki, 46 bin kisinin hayatini kaybettigini animsatti.

Özhaseki, Kahramanmaras'in Pazarcik ilçesi merkezli 6 Subat'taki ilk depremin hemen ardindan devletin tüm yöneticileri ve birimleri ile sivil toplum kuruluslarinin sahada oldugunu, bölgede belediyecilik hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yapilmasi gerekenler bulundugunu anlatti.

AK Parti'li belediyelerin tamaminin, ilk andan itibaren ellerindeki imkanlari deprem bölgesine yönlendirdigini kaydeden Özhaseki, söyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerde bu hizmetleri sürdürebilmek amaciyla yine AK Parti'li belediyeler olarak depreme ugrayan her bir vilayetimizde hangi büyüksehirlerimiz, hangi illerimiz, hangi ilçelerimiz hizmet yapacaklar, bunlarin koordinasyonunu bir kez daha ortaya koyabilmek, eksiklerimiz varsa bunu tamamlayabilmek, bazi yerlere takviye etmek veya fazla olan yerdeki belediye baskani arkadaslarimizi baska taraflara dogru sevk etmek için bu organizasyon toplantilarini yapmaya devam ediyoruz. Ne zamana kadar sürecek bu isler? Bu bölgelerde isler bitene kadar. Ne zaman biterse o zamana kadar bizim AK Parti'li belediyelerimizin tamami görevdedir."

- "Bursa, Konya, Kocaeli ve Denizli büyüksehir belediye baskanlari Hatay'da görevlendirildi"

Ilk depremlerin ardindan geçen bir ayda önemli çalismalar yapildigina dikkati çeken Özhaseki, Bursa, Konya, Kocaeli ve Denizli büyüksehir belediye baskanlarinin, Hatay'daki çalismalar için görevlendirildigini aktardi.

Mehmet Özhaseki, "Antakya merkez için 31 belediye baskani arkadasimiz daha görevlendirildi. Iskenderun için 22, Defne için 8, Kirikhan için 11 belediye baskani görevlendirildi. Hassa, Samandag, Yayladagi, Altinözü, Erzin, Belen, Arsuz, Kumlu, bütün belediyelerimiz için de ayri ayri belediye baskani arkadaslarimiz görevlendirilecek." dedi.

Hatay'da 92 AK Parti'li belediyenin görevlendirildigi bilgisini veren Özhaseki, Adiyaman'da 47, Kahramanmaras'ta 53, Malatya'da 28 belediyenin, Diyarbakir'da ise Sakarya Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin görev yaptigini belirtti.

Özhaseki, "Sayin Cumhurbaskanimizin talimatiyla, su anda bizim 807 belediyemizin 235'ini 'kardes belediye' olarak ki bunlar en güçlü mali imkanlari, personeli, çalistirabilecegi ekibi, is makineleri olan belediyelerimiz, bu bölgelerde süresiz görevlendirdik." ifadesini kullandi.

AK Parti'li belediyelere ait 11 bin 565 is makinesi, kamyon ve arazözün bölgede kullanildigini bildiren Özhaseki, bu belediyelerin personeli olan 42 bin kisinin de çalismalarda yer aldigi bilgisini paylasti.

- "Antakya'da kentsel dönüsüm yapilamayan binalarin yüzde 90'i yikildi"

Özhaseki, bazi siyasilerin bölgeye gelerek görüntü ve fotograf çektirip ayrilmalarindan, ayrica kentsel dönüsümde karsilarina çikan engellerden duyduklari üzüntüyü dile getirdi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi döneminde Antakya'nin bazi mahallelerinde kentsel dönüsüme gidilmesiyle ilgili yasanan sorunlara deginen Özhaseki, kentsel dönüsüm yapilamayan binalardan yüzde 90'inin son depremlerde yikildigini veya hasar gördügünü aktardi.

Istanbul'da AK Parti'li belediyelerin kentsel dönüsüm yapmayi sürdürdügünü, ancak itiraz edilip mahkemeye gidilen dava dilekçesi sayisinin 1047 oldugunu ifade eden Özhaseki, sözlerini söyle sürdürdü:

"Zor bir is gerçekten kentsel dönüsüm. Insanlari ikna edeceksiniz, evi bosaltip yeniden yapacaksiniz. Bu zorluklara bizim arkadaslarimiz razilar. CHP'li arkadaslar kolayini bulmuslar. Söyle yapiyorlar; 'Kentsel dönüsüm degil bu rantsal dönüsüm oldu'. Bunu diyenlere diyorum ki 'Tamam, belediye baskani degil misiniz? Lütfen rantsal dönüsüm yapmayin, kentsel dönüsüm yapin'. Haydi yapin, yeter ki Allah rizasi için yapin, ne olur yapin. Ama biz onlara bakarak hareket edecek degiliz. Biz bir taraftan burada yaralari sarmaya devam edecegiz bir taraftan da kentsel dönüsümü dogru bir sekilde yapip Türkiye'yi gelecege hazirlayacagiz."

Basina kapali devam eden toplantiya, Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli da katildi.