MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupasi'nda Trabzonspor'la karsilasacakErkan Tiryaki- Baskent ekibi kupada 23 yil sonra yari finale yükselmek için sahaya çikacak

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupasi'nda Trabzonspor'la karsilasacakErkan Tiryaki- Baskent ekibi kupada 23 yil sonra yari finale yükselmek için sahaya çikacak

ANKARA (AA) - Ziraat Türkiye Kupasi çeyrek final karsilasmasinda MKE Ankaragücü, yarin sahasinda Trabzonspor'u konuk edecek.

Eryaman Stadi'nda oynanacak karsilasma saat 20.30'da baslayacak.

Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren ve son 6 maçin 5'ini kaybeden baskent temsilcisi, kupada yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas'la çikisa geçmeye çalisacak.

Kupada Amed Sportif Faaliyetler, Tuzlaspor'u son olarak da penaltilarla Besiktas'i eleyen MKE Ankaragücü, bu tura Samsunspor ve HangiKredi Ümraniyespor'u yenerek gelen Trabzonspor'la karsilasacak.

Iki takim bu sezon Spor Toto Süper Lig'de karsilasmis ve Ankara'daki maç 1-1 sona berabere bitmisti.

Tek maç eleme usulüne göre yapilacak karsilasmada üstünlük saglayacak ekip yari finalde adini çeyrek finalde Galatasaray-Medipol Basaksehir galibiyle karsilasacak.

- 23 yillik yari final hasreti

MKE Ankaragücü, Türkiye Kupasi'nda 23 yil sonra yari final çikmak istiyor.

Türkiye Kupasi'ni daha önce 1971-1972 ve 1980-1981 sezonunda kazanan, üç kez de finalde kaybeden sari-lacivertliler, uzun süredir bu kulvarda yari finale kalamiyor.

Son olarak 1999-2000 sezonunda yari final oynayan ve 16 Subat 2000 tarihinde Galatasaray'a elenen MKE Ankaragücü, Trabzonspor'u eleyip 23 yil sonra adini son 4 takim arasina yazdirmaya çalisacak.

- Trabzonspor'u 11 maçtir yenemiyor

MKE Ankaragücü, Trabzonspor'a karsi oynadigi son 11 maçi da kazanamadi.

Sari-lacivertliler, rakibini son olarak 1 Mayis 2010'da Ankara'da oynanan Süper Lig maçinda 1-0 yenmisti. Daha sonra iki takimin oynadigi 11 maçta Trabzonspor 7 galibiyet alirken, 4 karsilasma ise berabere sona erdi.

Taraflar tarihilerinde Türkiye Kupasi'nda ise 4. kez eslesti. Daha önceki 3 eslesmenin 2'sinde tur atlayan taraf MKE Ankaragücü olmustu.

- Tolunay Kafkas seyircisiyle bulusuyor

MKE Ankaragücü'nün yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas, takiminin basinda Ankara'da ilk maçina çikacak.

Göreve geldikten sonra ilk sinavini hafta sonu ligde Medipol Basaksehir karsisinda veren Kafkas, Eryaman Stadi'nda ilk kez taraftarin önünde yedek kulübesinde takimini yönetecek.

Tolunay Kafkas ayrica eski takimi Trabzonspor'a karsi da mücadelesini verecek. Kafkas, uzun yillar futbol da oynadigi Trabzonspor'un teknik direktörlügünü 2012-2013 sezonunda bir süre yapmisti.