Depremzede judo hakemi, "asrin felaketi"nde kaybettigi babasinin izinden gitmek istiyorKadir Yildiz- Kahramanmaras merkezli depremlerde babasi Türkiye Judo Federasyonu Hatay Il Temsilcisi Ibrahim Saday, annesi, kardesi ve kizini kaybeden, kendisi de enkazdan 2 saat sonra çikan ulusal judo hakemi Kadir Saday, sporla hayata tutunmaya çalisiyor - Kadir Saday: - "Babam, birçok kisinin hayatina dokunan insandi. Onun yolundan devam edecegim. Milli takima sporcular yetistirecegiz"

Depremzede judo hakemi, "asrin felaketi"nde kaybettigi babasinin izinden gitmek istiyorKadir Yildiz- Kahramanmaras merkezli depremlerde babasi Türkiye Judo Federasyonu Hatay Il Temsilcisi Ibrahim Saday, annesi, kardesi ve kizini kaybeden, kendisi de enkazdan 2 saat sonra çikan ulusal judo hakemi Kadir Saday, sporla hayata tutunmaya çalisiyor
- Kadir Saday:
- "Babam, birçok kisinin hayatina dokunan insandi. Onun yolundan devam edecegim. Milli takima sporcular yetistirecegiz"

KOCAELI (AA) - KADIR YILDIZ - Kahramanmaras merkezli depremlerde babasi Türkiye Judo Federasyonu Hatay Il Temsilcisi Ibrahim Saday, annesi, kardesi ve kizini kaybeden, kendisi de enkazdan 2 saat sonra çikan ulusal judo hakemi Kadir Saday, acisini hafifletmek için spora sarildi.

Yasadigi acilara ragmen judodan kopmayan Saday, Kocaeli'de düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Sampiyonasi'nda görev yapiyor.

Saday, izinden gittigi babasinin Hatay'da Türkiye Judo Sampiyonasi düzenleme hedefini gerçeklestirmek istiyor.


- "Annem, babam, kardesim ve 3 yasindaki kizimi kaybettim"

Saday, AA muhabirine, depreme Hatay'in Antakya ilçesinde yakalandigini belirterek, yasadigi bölgede büyük yikim gerçeklestigini söyledi.

Depremde oturdugu evin de yikildigini aktaran Saday, 2 saat enkaz altinda kaldigini, sonrasinda kendi imkanlariyla bulundugu yerden çiktigini anlatti.

Saday, ailesinin yasadigi binanin yikildigini dile getirerek, "Annem, babam, kardesim ve 3 yasindaki kizimi orada kaybettim. Zor bir durum, acimiz büyük ama herkeste ayni aci var. Antakya'da nereye baksaniz ayni seyler vardi. Ülke olarak herkes birbirine kenetlenmeye çalisti. Judo camiasi olarak Türkiye Judo Federasyonu Baskani Sezer Huysuz basta bayragi çekerek herkesi birlestirdi. Tüm hocalarimiz, hakemlerimiz, sporcularimiz, yönetimimiz bizlere destek oldu. O an yanimizda olamasalar bile sürekli arayarak durumumuzu soruyorlardi. O bize güç verdi." diye konustu.


- "Onun biraktigi yerden devam ettirmek zorundaydim"

Depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara da acil sifalar dileyen Saday, herkese "geçmis olsun" dileklerini iletti.

Saday, babasinin Türkiye Judo Federasyonu Hatay Il Temsilcisi olduguna deginerek, söyle devam etti:

"Biz, onun yetistirdigi sporculariz. Onun biraktigi yerden devam ettirmek zorundaydim. Bu benim ona bir borcum. Ögrencileri var, onlari bu sampiyonaya getirdik. Biraktigi yeden devam ettik. Onu yasatacagiz. Onun istediklerine, hayallerine ulasana kadar çalismaya devam edecegiz. Babam Hatay'da Büyükler Türkiye Judo Sampiyonasi yapmayi planliyordu. Önümüzdeki yil için onun sözünü baskanimizdan almistik. Onun hazirliklarina simdiden baslamistik yarim kaldi ama Hatay düzelir düzelmez, ilk onun bu hayalini gerçeklestirecegim. Birçok sporcu yetistirmek istiyordu. Babam, birçok kisinin hayatina dokunan insandi. Onun yolundan devam edecegim. Milli takima sporcular yetistirecegiz. Ülkemizi, ilimizi, kulübümüzü, Ibrahim Saday'in adini yasatmaya devam edecegiz."

Kocaeli'deki gençler ve büyükler Türkiye judo sampiyonalarina Hatay'dan 14 sporcuyla geldiklerini belirten Saday, depremden sonra Hatay'daki sporcularin ülke geneline yayildigini, Hatay enkaz altinda kalsa da sporcularin hala ayakta oldugunu sözlerine ekledi.