Euromaster, araç sahiplerini yaz lastiklerine geçmeleri konusunda uyardiFatma Eda Topcu- Euromaster Türkiye Genel Müdürü Guillaume Wisselmann: - "Lastikler, üretim tarihinden itibaren 10 yil süreyle kullanilabilir. Bu süreyi geçen lastikler fonksiyonlarini zamanla yitirir. Lastikler agir kosullarda kullanildiysa ve saklama kosullarina özen gösterilmediyse bu süre daha da kisa olacaktir"

Euromaster, araç sahiplerini yaz lastiklerine geçmeleri konusunda uyardiFatma Eda Topcu- Euromaster Türkiye Genel Müdürü Guillaume Wisselmann:
- "Lastikler, üretim tarihinden itibaren 10 yil süreyle kullanilabilir. Bu süreyi geçen lastikler fonksiyonlarini zamanla yitirir. Lastikler agir kosullarda kullanildiysa ve saklama kosullarina özen gösterilmediyse bu süre daha da kisa olacaktir"

ISTANBUL (AA) - Euromaster, kis lastigi uygulamasinin bitmesiyle birlikte araç sahiplerini Türkiye’nin 50 ilinde yer alan 157 servis noktasina bekliyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Michelin Grubu çatisi altinda, lastik ve araç bakim hizmeti sunan Euromaster, hava sicakliginin artmaya baslamasi ve kis lastigi uygulamasinin sona ermesiyle araç sahiplerini yaz lastiklerine geçmeleri konusunda uyardi.

Kis lastigi uygulamasi sonrasinda araç sahiplerinin en büyük sorunu olan saklama asamasina "Master Otel" ile etkili bir çözüm üreten Euromaster, isiksiz, kuru ve serin bir saklama ortami olusturarak lastiklerin kullanim ömrünü de artiriyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Euromaster Türkiye Genel Müdürü Guillaume Wisselmann, Master Otel ile ilgili bilgiler verdi.

Lastiklerin üretim tarihinden itibaren 10 yil süreyle kullanilabilecegini belirten Wisselmann, sunlari kaydetti:

"Bu süreyi geçen lastikler fonksiyonlarini zamanla yitirir. Lastikler agir kosullarda kullanildiysa ve saklama kosullarina özen gösterilmediyse bu süre daha da kisa olacaktir. Keza 1 Nisan 2023 tarihi itibariyla artik araç kullanicilari ve filo sahiplerinin, kis lastiklerini en uygun alanlarda muhafaza etmeleri gerekiyor. Biz de Euromaster olarak teknik gereksinimlere uygun lastik otellerimizle lastiklerin ömrünü uzatiyor ve uzman ekibimizle bakimlarini gerçeklestiriyoruz. Türkiye’de pek çok noktaya ulasabilecek sekilde yaygin olarak lastik saklama hizmeti veriyoruz.

Kis lastiklerinin yuvarlanma direnci yüksek. Yaz aylarinda kullanildiginda yuvarlanma direnci artan kis lastikleri yüzünden, araçta bir enerji kaybi olusur ve bu da yakit tüketiminin artmasina sebep olur. Ayni sebeple kis lastiklerinin sicak havalarda kullanilmasi, karbon salinimini da negatif yönde etkiliyor. Kis lastikleri 7 derecenin altindaki sicakliklarda optimum performans sergilemek için özel olarak üretilmistir. Yaz mevsiminde kullanildiginda bu özelligini kaybetmeye baslar. Sicak havalarda daha çok asinacagi için erken asinma, performans kaybi gibi sorunlara neden olur. Bu durumda da aracin yol tutusu zayiflar, fren mesafesi artar, dolayisiyla da sürüs güvenligini azaltir."

Euromaster'in lastik oteli hizmetiyle ilgili detayli sekilde tüm bilgilerin yer aldigi web sitesi üzerinden kapasite ve müsaitlik durumuyla birlikte fiyat teklifi alinabiliyor.