Milli Savunma Bakani Akar, NATO'nun Türkiye'ye 4 bin kisilik çadir daha gönderecegini açikladiSarp Özer

Milli Savunma Bakani Akar, NATO'nun Türkiye'ye 4 bin kisilik çadir daha gönderecegini açikladiSarp Özer

HATAY (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, NATO'nun depremin ardindan Türkiye'ye gönderdigi 4 bin kisilik çadira ilave olarak, 4 bin kisilik daha çadir gönderme karari aldigini açikladi.

Akar beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ile Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen iller arasinda yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Akar, Organize Sanayi Bölgesi yakinindaki Ötençay Mahallesinde AFAD koordinasyonu, Milli Savunma Bakanligi ve NATO is birligi ile kurulumu devam eden 2 bin 400 kisilik çadir kentte incelemelerde bulundu.

NATO yetkilileri ve askeri yetkililerden çadir kente iliskin bilgi alan Akar, NATO çadir kentlerinin kurulmasina yönelik çalismalarin devam ettigini belirtti.

Sektörler halinde gerçeklesen çalismalardan birinci sektördeki kalma yerleri ve genel kullanim alanlarinin kurulumunun tamamlandigini aktaran Akar, sunlari söyledi:

"Gerek kalma yerleri gerekse sosyal alanlari açisindan vatandasimizin rahatlikla kullanabilecegi bir çadir kent ortaya çikti. Bunu daha da gelistirecegiz. Bir taraftan vatandaslarimizin barinma ihtiyacini karsilarken diger taraftan da sosyal imkanlardan yararlanmalari için gereken ortam saglaniyor. Ayrica genis çadirlar var. Onlari da Milli Egitim Bakanimiz Mahmut Özer ile yakin is birligi ve koordinasyon içinde gerekli ögretmen desteginin saglanmasi ile anaokulundan baslayarak üniversite hazirlik kurslari dahil Mehmetçik dershaneleri kuracagiz."

NATO'nun Hatay'da toplam 4 bin kisilik çadir kent kurulumunun devam ettigini dile getiren Akar, "Bunlara ilave olarak 4 bin kisilik çadir kent için de NATO ile gerekli görüsmeler yapildi. Mutabakat gerçeklesti." ifadesini kullandi.

- Sosyal alanlar

Ötençay Mahallesi'ndeki Hatay NATO Çadir Kenti'nin kuruldugu 100 bin metrekarelik alanin tasfiyesi 8 günde yapilarak insaata hazir hale getirildi.

Çadir kentte tuvalet ve banyo, mutfak, yemekhane, çamasirhane, spor etkinlik çadiri, saglik merkezi, çocuk parki, mescit, temiz ve atik su aritma tesisleri, idari ofisler gibi birimler bulunuyor.

Eksi 32 ve 49 dereceye dayanikli barinma çadirlarinda, isitma ve sogutma sistemi, yangin algilama detektörü, yatak, ranza bulunuyor. Çadir kentte, Rol 2 seviyesinde hastane olarak hizmet verecek tibbi destek ünitesiyle Mehmetçik okullari da yer alacak.