Vatikan, Bosna Hersek'e AB üyeligi için aday ülke statüsü verilmesinden memnunBaris Seçkin

Vatikan, Bosna Hersek'e AB üyeligi için aday ülke statüsü verilmesinden memnunBaris Seçkin

VATIKAN (AA) - Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Baskani Papa Franciscus, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Baskani Borjana Kristo ile görüstü.

Vatikan'dan yapilan yazili açiklamada, Kristo'nun Papa'nin yani sira Vatikan Devlet Sekreteri (Basbakan) Kardinal Pietro Parolin, Vatikan Devletlerle ve Uluslararasi Örgütlerle Iliskiler Sekreteri (Disisleri Bakani) Monsenyör Paul Richard Gallagher ile de görüstügü bildirildi.

Görüsmelerde, Vatikan-Bosna Hersek iliskileri, Bosna Hersek'teki Katoliklerin durumu ve kiliseyle devlet arasi iliskilerdeki bazi açik meselelerin gündeme geldigi belirtildi.

Kristo'nun Vatikan'daki temaslarinda Bosna Hersek'in iç gündemine de odaklanildigi kaydedilen açiklamada, "Her bir kurucu halka mensup vatandasin hukuki ve sosyal esitligini tesvik etme ihtiyaci ve Bosna Hersek'in ortak iyiligi için tüm siyasi aktörler arasinda kapsayici diyalog olmasinin önemi vurgulandi. Ayrica Avrupa Birligi'nin genislemesi konusu ele alindi ve Bosna-Hersek'e aday ülke statüsü verilmesi memnuniyetle not edildi." ifadeleri kullanildi.