BEDAS, "Enerjinin Yildizlari" projesi kapsaminda ögrenciler için Silahtaraga Elektrik Santrali gezisi düzenlediBasak Erkalan,Gökçe Topbas

BEDAS, "Enerjinin Yildizlari" projesi kapsaminda ögrenciler için Silahtaraga Elektrik Santrali gezisi düzenlediBasak Erkalan,Gökçe Topbas

ANKARA (AA) - Bogaziçi Elektrik Dagitim AS (BEDAS), "Enerjinin Yildizlari Projesi" kapsaminda 49 ögrenci için ilk elektrik santrali Silahtaraga'ya gezi düzenledi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, BEDAS, Bayrampasa Inönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Yüksek Gerilim Dali 10. sinif ögrencilerini, Bilgi Üniversitesi Santral Istanbul Kampüsü içinde yer alan ve müzeye dönüstürülerek korunan, Osmanli Devleti'nin kent ölçekli ilk elektrik santrali Silahtaraga'da tarihi bir yolculuga çikardi.

Açiklamada görüslerine yer verilen BEDAS Is Sagligi ve Güvenligi Müdürü Ozan Bozlak, elektrik dagitim sektörünün yetismis eleman ihtiyacina dikkat çekerek, sunlari kaydetti:

"Projemizde hedefimiz sektörün nitelikli insan kaynagi ihtiyacina çözüm üretirken, gençlerimize yeni istihdam firsatlari saglamak. 2018'den bu yana yürüttügümüz projemiz ile gençlerimizi hem teorik hem de uygulamali derslerle sektöre hazirliyoruz. Bilgi Üniversitesi Santral Istanbul Kampüsü Enerji Müzesi de bu sektörde yer alacak gençlerimizin mutlaka görmesi gereken bir yer. Tesis, Istanbul'un en eski endüstri bölgesi olan Haliç'te kuruldugu 1914'ten 1983'e kadar kente elektrik saglamis. Ögrencilerimizi bu gezi ile benzersiz bir ulusal endüstriyel miras niteligi tasiyan Silahtaraga Elektrik Santrali ve Istanbul'da elektrigin tarihini yerinde görme firsatina sahip oldu."