GRAFIKLI - Ingiltere Premier Lig'de sampiyonluk yarisinda heyecan tirmaniyorDoga Kirmizioglu- Liverpool ile 2-2 beraberligin ardindan bu hafta da West Ham United ile ayni skorla maçi tamamlayan lider Arsenal ile Manchester City arasindaki puan farki, 4'e düstü - La Liga ve Serie A'da açik ara liderlik koltugunda oturan takimlar Barcelona ile Napoli, haftayi beraberlikle tamamladi - Sampiyonluk yarisinin büyük çekismeye sahne oldugu Bundesliga'da, ilk 3'te yer alan Bayern Münih, Borussia Dortmund

GRAFIKLI - Ingiltere Premier Lig'de sampiyonluk yarisinda heyecan tirmaniyorDoga Kirmizioglu- Liverpool ile 2-2 beraberligin ardindan bu hafta da West Ham United ile ayni skorla maçi tamamlayan lider Arsenal ile Manchester City arasindaki puan farki, 4'e düstü
- La Liga ve Serie A'da açik ara liderlik koltugunda oturan takimlar Barcelona ile Napoli, haftayi beraberlikle tamamladi
- Sampiyonluk yarisinin büyük çekismeye sahne oldugu Bundesliga'da, ilk 3'te yer alan Bayern Münih, Borussia Dortmund

ANKARA (AA) - DOGA KIRMIZIOGLU - Ingiltere Premier Lig'de lider Arsenal'in üst üste yasadigi puan kayiplari, Manchester City ile arasindaki sampiyonluk mücadelesinde yeni bir heyecan dalgasi olusturdu.

Avrupa'nin en büyük 5 futbol ligi kabul edilen Ingiltere (Premier Lig), Ispanya (La Liga), Italya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) maçlara, hafta sonu devam edildi.

Ingiltere'de Arsenal, Ispanya'da Barcelona, Italya'da Napoli, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer almaya devam etti.


- Manchester City puan farkini kapatiyor

Ligde geçen hafta Liverpool karsinda 2-0 öne geçmesine ragmen sahadan 2-2 beraberlikle ayrilan lider Arsenal, benzer bir senaryoyu bu hafta da yasadi. West Ham United karsisinda 7. dakikada Gabriel Jesus ve 10. dakikada Martin Odegaard'in aglari sarsmasiyla 2-0 öne geçen Londra ekibi, 33. dakikada penaltidan Said Benrahma ve 54. dakikada Jarrod Bowen'in gollerine engel olamadi ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrildi.

Son 2 yilin sampiyonu Manchester City ise konuk ettigi küme düsme hattinda yer alan Leicester City'yi John Stones ve Norveçli yildizi Erling Haaland'in (2) golleriyle 3-1 maglup etti. Ligde galibiyet serisini 6 maça çikaran Manchester ekibi, zirve yarisinda yeniden iddiali konuma geldi.

Haaland, ligdeki gol sayisini 32'ye çikararak Misirli yildiz Muhammed Salah'a (2017-18) ait 38 maçlik bir Premier Lig sezonunda en fazla gol atan futbolcu rekorunu egale etti.

UEFA Sampiyonlar Ligi'ne katilma mücadelesi veren takimlardan Manchester United, konuk oldugu Nottingham Forest'i 2-0 maglup etti. Ayni kota için yarisan Newcastle United ile Tottenham ise maçlarini kaybetti. Newcastle United, Aston Villa deplasmanindan 3-0 maglup ayrildi. Tottenham da sahasinda Bournemouth'a 3-2 yenildi.

Yüksek bütçeli transferlerine ragmen bu sezon beklentilerin çok uzaginda kalan Chelsea ise konuk ettigi Brighton'a 2-1 maglup oldu. Ingiltere ekibi, son 5 maçta yalnizca 2 puan toplayabildi.

Premier Lig'in 31. haftasi sonunda Arsenal, 74 puanla liderligini sürdürürken, bir maçi eksik ikinci siradaki Manchester City ile arasindaki puan farki 4'e düstü. Manchester United 59, Newcastle United 56, Tottenham 53 puanla ilk 5'te yer alan diger takimlar oldu.


- Barcelona puan kayiplarini sürdürüyor

Geçen hafta Girona ile 0-0 berabere kalan lider Barcelona, bu hafta ise Getafe deplasmanindan ayni skorla dönerek puan kayiplarina devam etti.

Geçen yilin sampiyonu Real Madrid, 72. dakikada Nacho ve 76. dakikada Marco Asensio'nun golleriyle Cadiz deplasmanindan 2-0 galip ayrildi.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenlere yardim amaciyla hafta içi Besiktas ile dostluk maçina çikan Atletico Madrid ise agirladigi Almeria'yi 2-1 yendi. Real Sociedad ise Athletic Bilbao deplasmaninda 2-0'lik skorla kaybetti.

La Liga'nin 29. haftasinin ardindan 73 puani bulunan Barcelona'yi, Real Madrid 11, Atletico Madrid 13, Real Sociedad ise 22 puan geriden takip etti.


- Napoli puan kayiplarina ragmen zirve yarisinda açik ara önde

Zirve yarisini açik ara önde götüren Napoli, konuk ettigi Verona ile golsüz berabere kaldi ve son 3 lig maçindan 4 puan çikarabildi.

Lazio, konuk oldugu Spezia'yi 3-0, Roma ise agirladigi Udinese'yi ayni skorla geçti.

Italya'nin ünlü kulüpleri ise haftayi puan kayiplariyla tamamladi. Milan, deplasmanda Bologna ile 1-1 berabere kalirken, Inter, agirladigi Monza'ya; Juventus da konuk oldugu Sassuolo'ya 1-0 yenildi.

Serie A'nin 30. haftasini 75 puanla geçen Napoli'yi, 61 puana sahip Lazio, 56 puani bulunan Roma, 53 puanli Milan ve 51 puanli Inter izledi.


- Bundesliga'da zirve yarisindaki takimlar, puan kaybi yasadi

Ligde zirve mücadelesine giren takimlardan son 10 yilin sampiyonu Bayern Münih konuk ettigi Hoffenheim ile 1-1, Borussia Dortmund deplasmanda Stuttgart ile 3-3, Union Berlin ise agirladigi Bochum ile 1-1 berabere kaldi.

Leipzig, konuk ettigi Augsburg'u 3-2 yenerek üst siralardaki rakipleriyle arasindaki puan farkini azaltti.

Bundesliga'nin 28. haftasi sonunda 59 puani bulunan Bayern Münih'i, 57 puanli Borussia Dortmund, 52 puanli Union Berlin ve 51 puanli Leipzig takip etti.


- PSG'de Mbappe, tarihe geçti

Ligue 1'de lider PSG, konuk ettigi sampiyonluk yolundaki rakiplerinden Lens'i 31. dakikada Kylian Mbappe, 37. dakikada Vitinha ve 40. dakikada Lionel Messi'nin fileleri havalandirmasiyla 3-1 yenerek sampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladi. Abdul Samed'in 19. dakikada kirmizi kart görmesiyle mücadeleyi 10 kisi tamamlayan Lens'in tek golünü, 60. dakikada penaltidan Przemyslaw Frankowski kaydetti.

PSG formasiyla 169. lig maçinda 139. kez aglari sarsan Fransiz yildiz Mbappe, eski takim arkadasi Uruguayli Edinson Cavani'yi geride birakti ve ligde kulüp tarihinin en golcü oyuncusu konumuna geldi.

Olimpik Marsilya, milli futbolcu Cengiz Ünder'in bir gol attigi maçta konuk ettigi Troyes'i 3-1 maglup etti. Monaco da agirladigi Lorient'i ayni skorla yendi.

PSG, 31. haftanin ardindan 72 puanla liderligini sürdürdü. Olimpik Marsilya 64, Lens 63, Monaco ise 61 puanla Paris ekibinin arkasinda yer aldi.