Kas hastasi sporcu, Boccia Milli Takimi'nin basarisi için ter döküyorZekeriya Karadavut- Aksaray'da Paralimpik Oyunlari Hazirlik Merkezi'nde Boccia Milli Takimi ile turnuvalara hazirlanan Yahya Gürbüzer: - "Formamizin agirligini bildigimiz için mücadelemiz de ona göre oluyor. En iyi dereceleri elde etmek için her müsabakaya çok iyi hazirlaniyoruz" - "Son 3 turnuvada bireysel ve çiftlerde 4 madalya kazandik. Sevinçten birbirimize sarilip agliyoruz. Madalya kazandigimizda duygu yogunlugu yasiyoruz

Kas hastasi sporcu, Boccia Milli Takimi'nin basarisi için ter döküyorZekeriya Karadavut- Aksaray'da Paralimpik Oyunlari Hazirlik Merkezi'nde Boccia Milli Takimi ile turnuvalara hazirlanan Yahya Gürbüzer:
- "Formamizin agirligini bildigimiz için mücadelemiz de ona göre oluyor. En iyi dereceleri elde etmek için her müsabakaya çok iyi hazirlaniyoruz"
- "Son 3 turnuvada bireysel ve çiftlerde 4 madalya kazandik. Sevinçten birbirimize sarilip agliyoruz. Madalya kazandigimizda duygu yogunlugu yasiyoruz

AKSARAY (AA) - ZEKERIYA KARADAVUT - Sosyal medyada gördügü paylasimlardan etkilenerek ilgilenmeye basladigi bocciayla basariyi yakalayan kas hastasi Yahya Gürbüzer, Boccia Milli Takimi'nin basarisi için araliksiz çalisiyor.

Afyonkarahisar'da dünyaya gelen Gürbüzer'e, 12 yasindayken yürümesinde, kosmasinda ve merdiven çikmasinda sorun yasamasi üzerine götürüldügü hastanede kas hastaligi teshisi konuldu.

Ilerleyen süreçte rahatsizligi daha da artinca yasamini 31 yasindan sonra tekerlekli sandalyede sürdürmeye baslayan Gürbüzer, 2018'de sosyal medyada yapilan paylasimlardan etkilenerek bocciayla ilgilenmeye basladi.

Yakaladigi basarilarin ardindan milli takima çagrilan Gürbüzer, açik ögretimde tamamladigi ortaokul ve lise egitiminin ardindan Istanbul Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde son sinifi ögrencisi.


- Milli formayi giymek heyecanlandiriyor

Aksaray Paralimpik Oyunlari Hazirlik Merkezi'nde çalismalarini sürdüren ve basarilariyla çevresine örnek olan 39 yasindaki Gürbüzer, AA muhabirine, yaklasik bes yildir bocciayla ilgilendigini, ayni yil milli takima seçildigini söyledi.

Gürbüzer, milli takimda 2018'deki ilk turnuvada çiftlerde dördüncü, teklerde besinci oldugunu aktararak, "Sonrasinda çok sayida sampiyonaya katildim. En son Italya'da düzenlenen sampiyonada BC3 kategorisinde bronz madalya aldim." dedi.

Ilerleyen bir hastaligi oldugunu, engel durumunun her yil biraz daha kötüye gittigini anlatan Gürbüzer, her seye ragmen ilgilendigi sporla rahatsizligindan uzaklastigini kaydetti.

Milli takim kamplarinin çok iyi geçtigini vurgulayan Gürbüzer, söyle konustu:

"Sag olsun hocalarimiz ve baskanimiz bizimle iyi ilgileniyor. Kamplarimiz çok eglenceli ve siki mücadeleli geçiyor. Milli formayi her giydigimde heyacanlaniyorum. Formamizin agirligini bildigimiz için mücadelemizde ona göre oluyor. En iyi dereceleri elde etmek için her müsabakaya çok iyi hazirlaniyoruz. Son 3 turnuvada bireysel ve çiftlerde 4 madalya kazandik. Sevinçten birbirimize sarilip sarilip agliyoruz. Madalya kazandigimizda duygu yogunlugu yasiyoruz."

Gürbüzer, bocciayi agir engellilerin bile yaptigini belirterek, "Engelliler sadece inanarak çok iyi yerlere gelebilirler. Her engellinin yapabilecegi spor bransi var. Yeter ki disariya çiksinlar. 2018'de basladigim bu sporda ilk turnuvamda Türkiye birincisi oldum. Ardindan milli takim yolu açildi. Gururla sanli milli formamizi giyiyorum. Sizde yapabilirsiniz." degerlendirmesinde bulundu.