Depremde anne ve babasini kaybeden genç, kiz kardesi için yasama tutunuyorAyse Yildiz- Hatay'da depremin 4'üncü günü enkazdan çikarilan ve sag kolu ampute edilen üniversitesi ögrencisi Beyazit Ekrem Gedik, hem okuluna kavusmak hem de babasinin oto galeri isini devam ettirerek kiz kardesine destek olmak istiyor - Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde üçüncü ameliyatini olan Gedik: - "Insanlara çagrim; kimse bir saniyesini bosa harcamasin, hep sevdikleriyle olsun. Çünkü iki dakikada tüm hayat degisiyo

Depremde anne ve babasini kaybeden genç, kiz kardesi için yasama tutunuyorAyse Yildiz- Hatay'da depremin 4'üncü günü enkazdan çikarilan ve sag kolu ampute edilen üniversitesi ögrencisi Beyazit Ekrem Gedik, hem okuluna kavusmak hem de babasinin oto galeri isini devam ettirerek kiz kardesine destek olmak istiyor
- Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde üçüncü ameliyatini olan Gedik:
- "Insanlara çagrim; kimse bir saniyesini bosa harcamasin, hep sevdikleriyle olsun. Çünkü iki dakikada tüm hayat degisiyo

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinin etkiledigi Hatay'da yikilan evlerinin enkazinda annesini ve babasini kaybeden, depremin 4. günü kurtarilan ve sag kolu ampute edilen üniversite ögrencisi, kiz kardesi Azra için yasama sikica tutunmak istiyor.

Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde okuyan 3. sinif ögrencisi 21 yasindaki Beyazit Ekrem Gedik, depreme, Iskenderun'da 5 katli binanin ikinci katindaki evlerinde ailesiyle yakalandi.

Sarsinti baslayinca salonda uyuyan annesini tutmaya çalisirken sag kolunun ve basinin bir bölümünün üzerine kolon düsen Gedik, depremin 4. günü enkazdan çikarilarak, Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Balcali Hastanesine sevk edildi.

Burada sag kolu ampute edilen ve iki gün yogun bakimda kalan Gedik'in anne ve babasi depremde hayatini kaybetti, yarali çikarilan 18 yasindaki kiz kardesi de tedavisinin ardindan taburcu edildi.

Durumu agir olan Gedik, Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirildi. Burada da operasyonlar geçiren Gedik'in saç derisi ve alin bölgesine Tip Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan baskanligindaki ekip tarafindan doku nakledildi.

Sagligina kavusup, bir an önce üniversite egitimine devam etmek isteyen Gedik, ayni zamanda babasinin oto galerideki isini yürüterek üniversiteye hazirlanan kiz kardesi Azra Gedik'e destek olmak istiyor.

- "Her sey bir anda degisti"

Gedik, AA muhabirine, hem üniversitede okudugunu hem de babasinin oto galeri dükkaninda çalistigini, deprem günü de eve geç gittigini söyledi.

Sarsinti baslayinca hizla yikimin oldugunu anlatan Gedik, sunlari kaydetti:

"Daha uyumamistim. Her sey bir anda degisti. Ev sallanmaya basladi, annem salonda uyuyakalmisti. Salona kostum, hiç firsatimiz olmadi. Direkt bina yikildi. Aslinda bizim binanin üzerine diger binalar çöktü. Üçer bina yan yana olunca alti bina birbirini yikti. Kafamin üzerine kolon düstü, çikacagima çok inanmamistim. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Annemi tutarken, onu çekmeye çalisirken kolum kolonun altinda kaldi. Yasayacagimi düsünmüyordum ama eger yasarsam da kolumun olmayacagini biliyordum."

Kardesinin enkazdan üçüncü gün çikarildigini anlatan Gedik, enkazin altinda baslarda kardesiyle konustugunu, onu uyutmamaya çalistigini ancak bir süre sonra rüyalar görmeye basladigini dile getirdi.

Gedik, kolonun kafasinin üzerinde baski yaptigini belirterek, "Rüya görüyorum saniyordum. Kendimi Adana'da görüyordum. Kuzenlerim enkazda, 'Seni kurtarmaya geldik, babanla kardesini çikardik.' diyor. Ben de 'Dalga geçmeyin, ben Adana'dayim diyorum'. Dört günü böyle geçirdim." diye konustu.

- Tozu üfleyerek uzaklastirip nefes almaya çalismis

Bina yikildiginda tozdan zor nefes aldigini anlatan Gedik, tozu üfleyip uzaklastirarak kendisine nefes alabilecegi alan açmaya çalistigini ifade etti.

Kendisini, çok sayida arama kurtarma ekibinin çikardigina deginen Gedik, sunlari söyledi:

"Ameliyat oldum, kafamdaki estetik ameliyat, doku nakli yapildi. Üçüncü ameliyati geçirdim. Iyiyim, hayati riskim yok. Annemi, babami kaybettim. 18 yasindaki kardesim var, yanina gidip ona bakacagim. Hayatimi ona bakarak sürdürecegim. Bir yandan çalisip bir yandan üniversitede egitimimi sürdürecegim. Galeri isi yaptigimiz için onu devam ettirecegim. Insanlara çagrim, kimse bir saniyesini bosa harcamasin, hep sevdikleriyle olsun. Çünkü iki dakikada tüm hayat degisiyor."