AB, ABD'deki banka iflaslarinin yayilmasini beklemiyorAta Ufuk Seker

AB, ABD'deki banka iflaslarinin yayilmasini beklemiyorAta Ufuk Seker

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birligi (AB), Silikon Vadisi Bankasi'nin (SVB) Birlik düzeyinde çok sinirli bir varligi bulundugunu, ABD'deki banka iflaslarinin yayilmasinin beklenmedigini bildirdi.

AB Komisyonu Kidemli Baskani Valdis Dombrovskis ve AB Dönem Baskani, Isveç Maliye Bakani Elisabeth Svantesson, AB üyesi ülkelerin maliye bakanlarinin Brüksel'de gerçeklestirdigi toplantinin ardindan gazetecilere degerlendirmelerde bulundu.

ABD bankacilik sektöründe yasanan gelismeleri yakindan takip ettiklerine isaret eden Dombrovskis, ABD makamlarinin hizli ve belirleyici kararlarini not ettiklerini belirtti.

"SVB'nin AB düzeyinde çok sinirli bir varligi bulunuyor" diyen Dombrovskis, yetkili makamlarla temas halinde olduklarini vurguladi.

Dombrovskis, SVB iflasinin AB ülkelerine yayilmasini beklemediklerini sözlerine ekledi.

AB Dönem Baskani, Isveç Maliye Bakani Svantesson da toplantida Avrupa Merkez Bankasi'nin (ECB), maliye bakanlarina ABD'deki banka iflaslari konusunda görüsünü ve tutumunu sundugunu bildirdi.

ABD'de SVB ve Signature Bank'in iflasinin ardindan küresel çapta bankacilik sektörüne iliskin endiseler artti. ABD'nin 16. büyük bankasi olan SVB, genellikle startup'lar ve risk sermayelerine finansman sagliyordu.