Kaspersky'den sirketlere "çalisan ihmalleri, siber saldirilar kadar endise verici" uyarisiHatice Senses Kurukiz- Kaspersky Kamu Isleri Baskani Yuliya Shlychkova: - "Günümüzde kuruluslarin veri güvenligi konusunda daha bilinçli davrandiklarini ve tedarikçi ve yüklenicileri degerlendirirken veri yönetimine yönelik daha sorumlu bir yaklasimin vazgeçilmez hale geldigini görüyoruz. Is ortaklarinin veri güvenligini saglamak için gerekli standartlarin uygulandigindan emin olmak adina giderek fazla sirk

Kaspersky'den sirketlere "çalisan ihmalleri, siber saldirilar kadar endise verici" uyarisiHatice Senses Kurukiz- Kaspersky Kamu Isleri Baskani Yuliya Shlychkova:
- "Günümüzde kuruluslarin veri güvenligi konusunda daha bilinçli davrandiklarini ve tedarikçi ve yüklenicileri degerlendirirken veri yönetimine yönelik daha sorumlu bir yaklasimin vazgeçilmez hale geldigini görüyoruz. Is ortaklarinin veri güvenligini saglamak için gerekli standartlarin uygulandigindan emin olmak adina giderek fazla sirk

ISTANBUL (AA) - Kaspersky IT Security Economics anketi katilimcilari, siber saldirilar veya çalisanlarin neden oldugu dahili sistemlerdeki veri sizintilarinin, KOBI'ler ve isletmelerin karsilastigi en endise verici güvenlik sorunu oldugunu belirtiyor.

Kaspersky açiklamasina göre, küresel dijitallesme, kaçinilmaz olarak büyük miktarda verinin çevrim içi olarak paylasilmasina ve depolanmasina yol açiyor.

Son tahminlere göre, üretilen, tüketilen, kopyalanan ve depolanan veri hacminin 2025'e kadar 180 zettabayttan fazlasina ulasacagi öngörülüyor. Bununla birlikte giderek daha fazla insan, sirketlerin verilerini güvende tutma becerilerini sorguluyor ve bu da is dünyasina duyulan güvenin azalmasina neden oluyor.

Kaspersky'nin BT sektörünün karar vericileri arasinda yaptigi küresel arastirma, bir veri ihlali nedeniyle kurumsal ve müsteri bilgilerinin kaybolmasi veya açiga çikmasinin sirketler için büyük bir sorun oldugunu gösteriyor.

Her büyüklükteki kurulustan katilimcilarin yüzde 55'i konuyu BT güvenligiyle ilgili en zorlayici detay olarak belirtiyor. Diger yaygin endiseler arasinda giderek karmasiklasan teknoloji ortamlariyla beraber yükselise geçen güvenlik maliyetleri ve bulut altyapisinin benimsenmesiyle ilgili sorunlar öne çikarken, bunlar da sirasiyla yüzde 43 ve yüzde 39'luk paylarla yer aliyor.

Katilimcilar çogunlukla siber saldirilar (yüzde 20) ve çalisanlar (yüzde 21) nedeniyle dahili sistemlerden veri sizintisi oldugunu belirtiyor. Bu olaylar, sirketin BT sistemindeki güvenlik açiklarinin tespit edilmesinde ve üçüncü taraflarca barindirilan BT altyapisini etkileyen olaylarda (sirasiyla yüzde 20 ve yüzde 19) basi çekiyor.

Veri korumanin en endise verici is güvenligi sorunu haline geldigi göz önüne alindiginda, sirketler artik tedarikçilerinin ve yüklenicilerinin seffaflik politikalarina büyük önem veriyor. Ankete katilanlarin yüzde 96'si, bir tedarikçi ya da yüklenici ile is yapmak için seffaflik politikalarinin varliginin ya da yoklugunun önemli oldugunu düsünüyor.

Dünya genelinde ankete katilan kuruluslarin yüzde 81'i halihazirda seffaflik politikalarina sahipken, yüzde 82'si bunu daha da gelistirmek için kaynak yatirimi yapmaya hazir olduklarini teyit ediyor.

- "Kaspersky, dijital güven olusturma konusunda sektörün öncülerinden"

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky Kamu Isleri Baskani Yuliya Shlychkova, su degerlendirmede bulundu:

"Günümüzde kuruluslarin veri güvenligi konusunda daha bilinçli davrandiklarini ve tedarikçi ve yüklenicileri degerlendirirken veri yönetimine yönelik daha sorumlu bir yaklasimin vazgeçilmez hale geldigini görüyoruz. Is ortaklarinin veri güvenligini saglamak için gerekli standartlarin uygulandigindan emin olmak adina giderek fazla sirket seffaflik politikalarini benimsiyor. Kaspersky, dijital güven olusturma konusunda sektörün öncülerinden biri olmustur, paydaslarimiza çözümlerimizin ve is operasyonlarimizin güvenilirligini dogrulamak için bir dizi araç sagladik ve daha fazla siber dayaniklilik adina seffafligi sektör genelinde bir standarda dönüstürmek için is ortaklarimizla birlikte çalismaya devam etmeye kararliyiz."

Kaspersky, isletmeler için herhangi bir saldiri ve veri ihlali riskini en aza indirmek için tehdit algilama ve müdahale yetenekleri saglayan, basarisi kanitlanmis uç nokta korumasinin kullanilmasi önerisinde bulunuyor.

Öte yandan Kaspersky, çalisanlarin neden oldugu olaylarin olasiligini azaltmak için de yaygin güvenlik tehditlerinden nasil kaçinilacagini ögreten kapsamli bir siber güvenlik farkindalik egitimi çözümünü öneriyor.