Galatasaray Kulübünün mali kongresi Emrah Oktay- Kulüp baskani Dursun Özbek: "Okan hocamiza, ekibine ve futbolcularimiza güvenimiz tam. Galatasaray'i taniyan herkes çok iyi bilir, mayis aylari bizimdir" - "Bize emanet edilen bu koltuklarin hem sorumlulugu hem de agirligi var. Galatasaray Kulübü Baskani olarak ben buna uygun davranirim. Küçük ayak oyunlarina, içinde kabadayilik geçen numaralara da gelmem" - "PFDK'nin verdigi veya veremedigi cezalarla ilgili kisa zamanda konusacagim"

Galatasaray Kulübünün mali kongresi Emrah Oktay- Kulüp baskani Dursun Özbek:
"Okan hocamiza, ekibine ve futbolcularimiza güvenimiz tam. Galatasaray'i taniyan herkes çok iyi bilir, mayis aylari bizimdir"
- "Bize emanet edilen bu koltuklarin hem sorumlulugu hem de agirligi var. Galatasaray Kulübü Baskani olarak ben buna uygun davranirim. Küçük ayak oyunlarina, içinde kabadayilik geçen numaralara da gelmem"
- "PFDK'nin verdigi veya veremedigi cezalarla ilgili kisa zamanda konusacagim"

ISTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Baskani Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'de sampiyonluga yürüdüklerini söyledi.

Baskan Özbek, sari-kirmizili kulübün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen yillik olagan mali genel kurul toplantisinda konustu.

Sözlerine Kahramanmaras merkezli depremlerle ilgili konusarak baslayan Özbek, "Yasadigimiz deprem felaketinin üzerinden yaklasik 50 gün geçti. Milletimizin basi sagolsun. Hayatini kaybeden kardeslerimize rahmet diliyorum. Ailelerine ve yakinlarina Allah sabir versin. Ayrica yaralanan kardeslerimize de acil sifalar diliyorum." dedi.

Yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi veren Dursun Özbek, 100 tir, 2 bin 150 ton insani yardim malzemesini deprem bölgesine ilettiklerini dile getirdi. Sari-kirmizili kulübün baskani, 25 otobüsle yaklasik 1000 depremzedenin bölgeden ayrilmasini sagladiklarini vurguladi.

Nef Vakfi ile is birligi yaparak Kahramanmaras, Gaziantep ve Adiyaman'da toplam 1000 konteynerlik kent kurma çalismalarini sürdürdüklerini belirten Özbek, 250 kalici konut ve 10 okul için harekete geçtiklerini dile getirdi.

Dursun Özbek, "Birlikte 1905" kampanyasi kapsaminda su ana kadar 59 milyon lira topladiklarini, hedeflerinin en az 300 milyon liraya ulasmak oldugunu belirtti.


- "Cumhuriyet'in 100. yilinda sampiyonluga yürüyecegiz"


Dursun Özbek, futbol A takiminin Spor Toto Süper Lig'de sampiyonluga yürüdügünü söyledi.

Sari-kirmizili ekibin Süper Lig'de liderlik koltugunda oturdugunu hatirlatan Özbek, sunlari dile getirdi:

"Hedefe dogru ilerliyoruz. Bu kadro, geçmis dönemlere yakin maliyetle kuruldu. Yaz transfer döneminde 43 milyon avro bonservis bedeli harcayarak bir takim kurduk. Bu, 4-5 yil vadede ödenecek. Ayrica yaklasik 15 milyon avroluk da oyuncu sattik. Yani bu dönemde 28 milyon avro bonservis ücreti vermek suretiyle yepyeni bir takim kurduk. Avrupa'da mücadele etmek üzere seçilmis çok önemli bir takim olusturduk. Bunu da ortaya konan performansla izliyoruz. Maas bütçemiz yaklasik 32 milyon avro. Geçmisteki rakamlarla ayni seviyede tutmaya gayret gösteriyoruz. Amacimiz, elimizdeki imkanlarla futbol takimimizin kadro kalitesi ve potansiyelini artirmakti. Bunu da basardigimiza inaniyorum. Yaptigimiz tüm harcamalari buna göre planladik. Zaten kisitli bir imkanla faaliyet gösteriyoruz. Hata yapma ihtimalini en aza indirmek için kili kirk yararak ilerliyoruz. Galatasaray'in 1 lirasinin bile bosa gitmemesi konusunda bu kulübün gelecegine karsi sorumlulugumuz var."

Özbek, mayis aylarinin kendileri için önemli olduguna deginerek, "Okan hocamiza, ekibine ve futbolcularimiza güvenimiz tam. Galatasaray'i taniyan herkes çok iyi bilir, mayis aylari bizimdir. Bir an bile konsantrasyonumuzu kaybetmeden Cumhuriyet'in 100. yilinda sampiyonluga yürüyecegiz." ifadelerini kullandi.


- "Içinde kabadayilik geçen numaralara gelmem"


Sari-kirmizili kulübün baskani, saha disina çekilmeye çalisildiklarini iddia etti.

Son dönemde çok dikkatli olmalari gereken konular oldugunu anlatan Özbek, "Kulübümüz ve futbol takimimizin basarili gidisati bazilarinin tadini kaçirmis durumda. Her seyi planladiklarini görüyoruz. Ancak geçen sezonu 13. bitiren takimin bu sene bu basariyi elde edebilecegini hesaplamamislar. Galatasaray'in gücünü hafife aldiklari için simdi çaresizce bizi saha disina çekmeye, rekabeti asagi indirmeye çalisiyorlar. Geçmisi 100 yillara dayanan camialarin basinda olan insanlariz. Bize emanet edilen bu koltuklarin hem sorumlulugu hem de agirligi var. Galatasaray Kulübü Baskani olarak ben buna uygun davranirim. Küçük ayak oyunlarina, içinde kabadayilik geçen numaralara da gelmem." diye konustu.

Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) kendisine verdigi hak mahrumiyeti ve para cezasina deginerek, sunlari kaydetti:

"Sosyal medyada yaptigimiz ve sadece elestiri içeren bir açiklama nedeniyle TFF bana 21 gün hak mahrumiyeti ve para cezasi verdi. Onlara tavsiyem su; bizim dogrulari söylememizden korkmayin. Dogru ve adaletli olan her zaman kazanir. Türk futbolunda herkes için adaleti, dogrulari söyleyerek getirecegiz. Bu bizim andimizdir. Bu aksam bir milli maç var. Söyleyecek çok sey var. Bu haksizligi ve hukuksuzlugu çesitlendirerek yapmaya devam ediyorlar. Çok doluyum, çok sey söylemek istiyorum ama aksam önemli bir milli maç oynayacagiz. Bundan dolayi sessiz kalacagim. Ancak PFDK'nin verdigi veya veremedigi cezalarla ilgili kisa zamanda konusacagim."

Farkli branslardaki sportif performans hakkinda bilgi veren Dursun Özbek, Galatasaray Kadin Basketbol Takimi'nin Avrupa Kupasi'nda finale çiktigini hatirlatarak, "Tüm ekibe ve oyuncularima tesekkür ediyorum. Finalde kazanacagimiza, kupayi ülkemize getirecegimize inaniyorum. Daha önce yaptik, yine yapariz." degerlendirmesinde bulundu.

Yüzme ve sutopunda Galatasaray'a yakisir mücadele gösterdiklerini aktaran Özbek, "Özellikle yüzmede çesitli yas gruplarinda birçok birinciligi simdiden aldik. Sezon sonunda hayal ettigimiz basarilara ulasacagiz. Tüm sporculara ve teknik ekiplerimize güveniyoruz." seklinde görüs belirtti.

Galatasaray Kulübü Baskani, yaklasik 1 saat süren konusmasini Mecidiyeköy, Florya, Riva ve Büyükçekmece projeleri, Galatasaray Adasi, Kalamis arazisi, Beyoglu'ndaki müze, Seyrantepe'de Nef Stadi'nin yaninda kiraladiklari arazi ve burada yapacaklari kompleks hakkinda bilgi vererek tamamladi.