Bakan Varank, Bursa'da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin açilisinda konustu:Sinan Balcikoca,Fatih Çapkin- "Türkiye'nin otomobilini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi. Iste Togg'u biz gerçeklestirdik. Türkiye'nin tankini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi, Altay tankini ordumuza teslim ettik. Türkiye'nin uçagini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi, iste bugün jet motorlu uçagimizi uçurduk"

Bakan Varank, Bursa'da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin açilisinda konustu:Sinan Balcikoca,Fatih Çapkin- "Türkiye'nin otomobilini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi. Iste Togg'u biz gerçeklestirdik. Türkiye'nin tankini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi, Altay tankini ordumuza teslim ettik. Türkiye'nin uçagini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi, iste bugün jet motorlu uçagimizi uçurduk"

BURSA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, "Türkiye'nin otomobilini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi. Iste Togg'u biz gerçeklestirdik. Türkiye'nin tankini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi, Altay tankini ordumuza teslim ettik. Türkiye'nin uçagini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi, iste bugün jet motorlu uçagimizi uçurduk." dedi.

Bakan Varank, Bursa'da Gürsu Belediyesince insa edilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin açilisini yapti.

Varank, programda, Erbakan'in dava adami oldugunu dile getirerek, söyle konustu:

"Bugün bu açilisi yaparken Ankara'da ne oldu biliyor musunuz? Türkiye bugün Erbakan Hoca'mizin hep hayali olan kendi jet motorlu uçagini uçurdu. Türkiye'nin otomobilini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi. Iste Togg'u biz gerçeklestirdik. Türkiye'nin tankini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi, Altay tankini ordumuza teslim ettik. Türkiye'nin uçagini yapmak Erbakan Hoca'mizin hayaliydi, iste bugün jet motorlu uçagimizi uçurduk. Biz bu ülkeyi kalkindirmanin, bu ülkeyi kendi ayaklari üzerinde tutmanin yolu nereden geçiyor, bunu gayet iyi biliyoruz. Insallah yolumuza ayni kararlilikla devam edecegiz. Bu cahil muhalefetin ne dedigine de aldirmayacagiz. Bu arkadaslar o kadar cahil ki ne üretimden anlarlar, ne sanayiden anlarlar, ne kalkinmadan anlarlar. Bunlarin yatirimdan anladigi ne? Heykelle, musluk açmak. Simdi o arkadaslar o kadar Türkiye'den bihaberler ki ne diyorlar, 'Türkiye'nin otomobili, Italya'dan geliyor' diyorlar degil mi? Bunlar ne Türkiye'yi biliyorlar ne Gemlik'i biliyorlar. Bunlar zannediyorlar ki Gemlik, Italya'da."

- "14 Mayis'a kadar kapi kapi dolasmamiz lazim"

Türkiye'yi kalkindirmanin yolunun teknolojiden, sanayiden, katma degerli üretimden geçtigini anlatan Varank, "Bizim yaptigimiz Türkiye'nin otomobili, dün Sayin Cumhurbaskani'miz ile yine Bursa'da temelini attigimiz batarya fabrikasi gibi yatirimlar, Türkiye'nin tanki, Türkiye'nin TCG Anadolu gemisi, Türkiye'nin uçaklari iste bunlar hepimizin ekmegini büyütecek yatirimlar. Biz bu ekmegi büyüttükçe refahi da kendi aramizda paylasmis olacagiz." ifadesini kullandi.

Varank, Türkiye'nin otomobili Togg'un fabrikasinda binlerce kisinin çalistigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin batarya fabrikasinda çalisacak binlerce emekçi kardesimiz evine ekmek götürmüyor mu? Biz bu yatirimlari yapmazsak bu istihdam nasil olusacak? Iste onun için biz bunlarin ne dedigine bakmayacagiz. Yolumuza kararlilikla devam edecegiz. Allah'in izni, sizlerin takdiriyle 14 Mayis'ta Sayin Cumhurbaskani'mizi tekrar güçlü bir sekilde sandiktan çikaracagiz. Sandiktan Cumhurbaskani'mizi güçlü bir sekilde çikaracagiz ama Cumhur Ittifaki'ni da Mecliste tekrar çogunluga getirecegiz. Çok çalismamiz lazim. 14 Mayis'a kadar kapi kapi dolasmamiz lazim. Her bir arkadasimiza, esimize, dostumuza ulasmamiz lazim."

Gelecek dönemde hizmet kervanini büyütmek istediklerini dile getiren Varank, sözlerini söyle tamamladi:

"Bizim derdimiz çikar kavgasi degil. Bizim derdimiz koltuk kavgasi degil. Bizim derdimiz bu ülkeyi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarma davasi. Onun için hepimiz bir beraber olarak yolumuza devam edecegiz. Eger takdir ederseniz ve eger siz karar verirseniz önümüzdeki dönemde ben de sizlerin bir milletvekili adayi olarak Bursa'da sizlere hizmet etmek istiyorum. Türkiye'nin otomobili gibi Siro batarya yatirimi gibi daha nice yatirimlari bu sehre hep birlikte kazandiracagiz. Rayli sistemleri tamamlayacagiz. Hizli treni tamamlayacagiz. Otobanlari büyütecegiz. Bu sehri daha büyük bir marka olarak sadece Türkiye'ye degil tüm dünyaya tanitacagiz."

- "Kalan projeleri hep birlikte tek tek tamamlayacagiz"

Bursa Valisi Yakup Canbolat da herkesin gönlünde teveccüh bulan bir liderin isminin, eserle yasatilmasina taniklik ettiklerine deginerek, Erbakan'in Türkiye'nin her alanda gelismesine ve kalkinmasina katki sagladigini belirtti.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa'nin dört bir yaninda vatandasa hizmet için canla basla çalistiklarini anlatti.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Altinöz ise kültür merkezinin açilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Altinöz, kültür merkezinin millete hizmet edecegini dile getirerek, "14 Mayis aksami Cumhur Ittifaki sandiklari patlatacak. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'i yeniden cumhurbaskani olarak seçecegiz. Kalan projeleri hep birlikte tek tek tamamlayacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik da söz verdikleri projeleri yerine getirmenin mutlulugunu yasadiklarini bildirdi.

Dua edilmesinin ardindan kurdele kesilerek Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin açilisi gerçeklestirildi. Bakan Varank ve beraberindekiler, açilisin ardindan kültür merkezini gezdi.