Besiktas'ta Senol Günes etkisiMücahit Hüseyin Erogul- Derbide Fenerbahçe'yi yenerek ligde üst üste 4. galibiyetine imza atan Besiktas, deneyimli teknik adam yönetiminde basarili bir performans sergiliyor- Siyah-beyazlilar, Günes'in ikinci döneminde Fenerbahçe ve Basaksehir'i deplasmanda maglup ederek sanssizligini kirmayi basardi- Besiktas'ta Cenk Tosun, Senol Günes'in göreve gelmesinin ardindan hücumda sagladigi katkiyla takimin degismezleri arasina girdi

Besiktas'ta Senol Günes etkisiMücahit Hüseyin Erogul- Derbide Fenerbahçe'yi yenerek ligde üst üste 4. galibiyetine imza atan Besiktas, deneyimli teknik adam yönetiminde basarili bir performans sergiliyor- Siyah-beyazlilar, Günes'in ikinci döneminde Fenerbahçe ve Basaksehir'i deplasmanda maglup ederek sanssizligini kirmayi basardi- Besiktas'ta Cenk Tosun, Senol Günes'in göreve gelmesinin ardindan hücumda sagladigi katkiyla takimin degismezleri arasina girdi

ISTANBUL (AA) - HÜSEYIN EROGUL - Kadiköy'de oynanan derbi maçta Fenerbahçe'yi 4-2 maglup ederek sezonun en kritik galibiyetlerinden birine imza atan Besiktas'ta ikinci dönemini geçiren teknik direktör Senol Günes, siyah-beyazli taraftarlara mutluluk yasatmaya devam ediyor.

Sezona teknik direktör Valerien Ismael'le baslayan ancak Fransiz teknik adamla 12 hafta devam ettikten sonra tecrübeli teknik adam Senol Günes'i takimin basina getiren Besiktas, üst üste aldigi puanlarla lig yarisinda varligini hissettirmeye basladi.

Lider Galatasaray'la arasinda 11 puan fark olan siyah-beyazli ekip, Fenerbahçe karsisinda aldigi galibiyetle Avrupa'ya gitmek için de kritik bir 3 puan kazandi.

- Yeni bir galibiyet serisine basladi

Günes'in göreve gelmesinin ardindan çiktigi 15 karsilasmada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 maglubiyet yasayan siyah-beyazli ekip, üst üste kazandigi maçlarla galibiyet serileri olusturmayi basardi.

Ismael döneminde sadece 3 maç üst üste kazanabilen Besiktas, Günes'le birlikte ilk serisinde pes pese 5 galibiyet aldi.

Söz konusu dönemde Adana Demirspor, Kasimpasa, Arabam.com Konyaspor, Yukatel Kayserispor ve Corendon Alanyaspor'u maglup eden siyah-beyazli ekip, daha sonra 3 maçta 3 puan sevinci yasayamadi. Besiktas, ardindan MKE Ankaragücü, Medipol Basaksehir, Istanbulspor ve Fenerbahçe'yi yenerek ikinci serisinde art arda 4 galibiyete ulasti.

- Sanssizliklarini kirdi

Senol Günes, Besiktas'taki ikinci döneminde daha önce elde edemedigi galibiyetlere de imza atti.

Siyah-beyazli takimda 2015-2019 yillari arasinda görev aldigi ilk döneminde Medipol Basaksehir ve Fenerbahçe'yi deplasmanda hiç maglup edemeyen deneyimli çalistirici, ikinci döneminde bu iki zorlu deplasmandan 3'er puanla çikmayi basardi.

Fenerbahçe'ye lig ve kupada daha önce 5 kez konuk olan Günes yönetimindeki Besiktas, bu müsabakalardan 3 yenilgi, 2 beraberlikle ayrilirken, dün oynanan derbide bir ilki basararak Kadiköy'den 3 puanla ayrildi.

Günes, siyah-beyazli takim için en zorlu deplasmanlar arasinda kabul edilen Medipol Basaksehir'den de bu sezon 3 puan aldi. Günes idaresindeki Besiktas, daha önce 4 kez konuk oldugu Basaksehir'den 3 yenilgi, 1 beraberlikle ayrilirken bu sezon rakibini 2-0 maglup ederek ilk galibiyetine ulasti.

- Kadiköy'de eksik kalip 4 golle kazaniyor

Besiktas'in Fenerbahçe karsisinda elde ettigi 4-2'lik derbi galibiyeti, ilginç bir istatistigi de ortaya çikardi.

2004-2005 sezonunda Kadiköy'de oynanan ve kaleci Oscar Cordoba'nin oyundan atilmasi sonrasinda Daniel Pancu'nun kaleye geçtigi derbiyi 10 kisiyle 4-3 kazanan Besiktas, bu galibiyetin ardindan 15 yil boyunca Fenerbahçe deplasmaninda sevinç yasayamadi.

Siyah-beyazli takimin bu galibiyet hasreti ise 2020-2021 sezonunda sona erdi. Besiktas, söz konusu müsabakanin 50. dakikasinda Cyle Larin'in kirmizi kart görmesiyle 10 kisi kalmasina ragmen bu derbiden de 4-3 galip ayrilarak 15 yillik hasrete son verdi.

Siyah-beyazli ekip, Kadiköy'de aldigi son 2 galibiyette oldugu gibi dün oynanan maçi da eksik ve galip tamamlamayi basardi.

51. dakikada Welinton Souza'nin ikinci saridan kirmizi kart görerek oyundan ihraç edilmesiyle 10 kisi kalan Günes'in ögrencileri, 90 dakikanin sonunda 4 gollü bir galibiyete imza atti.

- Golcüler kendini buldu

Siyah-beyazli takima Fenerbahçe derbisinde galibiyeti getiren golleri atan isimlerden Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar, Senol Günes'in elinde yeniden eski günlerine döndü.

Günes göreve gelmeden önce sürekli yedek kalan ve sadece 1 gol atabilen Cenk Tosun, tecrübeli teknik adamin kulübeye geçmesinin ardindan 11'in degismez isimleri arasina girdi.

'Tosun Pasa' lakapli golcü oyuncu, Günes'le birlikte geçirdigi dönemde 11 gol kaydetti.

Siyah-beyazli takimin bir diger golcüsü Vincent Aboubakar da Günes'le birlikte gollerine ara vermeden devam eden isimlerden oldu.

Ara transfer döneminde üçüncü kez Besiktas'a transfer olan Aboubakar, üst üste 4. maçinda da gol sevinci yasarken bir Fenerbahçe derbisini daha bos geçmedi.

Aboubakar ayrica, Fenerbahçe'ye karsi oynadigi maçlarda 4. golünü kaydetti. Kamerunlu oyuncu, sari-lacivertlilere rakip oldugu 5 lig maçinin hiçbirini kaybetmezken, Besiktas bu karsilasmalarda 2 galibiyet, 3 beraberlik aldi.